Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie15 episoder

Knaldperler

I podcasten Knaldperler dykker værterne Barbara Nyholm og Camilla Boraghi ned i en verden af filmperler for at finde ud af, hvordan romantiske film portrætterer sex, lidenskab, erotik og kærlighed. Påvirker det stadig den måde, vi er seksuelle på i 2022? Inspirerer eller forvrænger det? Er sex i gamle romantiske komedier kikset, smukt eller dybt problematisk? Det finder de to værter ud af, når de dissekerer de ikoniske kærlighedsscener, der har været med til at forme os.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

RSS

Alle episoder

Episodeonsdag 5. apr 202327 min.

Er sofa, madbakker og fladskærm i soveværelset begyndelsen til enden for et parforhold? Vi taler om at miste gnisten - både sin egen og i sit parforhold. Om det er farligt at overgive sig til konformitet og sofahygge. Om man skal tvinge sig selv ud af starthullerne, om det er sejt at sidde alene på en bar og om Ryan Goslings alt for ens hudtone.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodeonsdag 29. mar 202334 min.

I denne episode er vi på dybt vand, da vi har bevæget os fra filmkunsten over i tv-seriernes uendelige verden. Heldigvis bliver vi holdt i hånden af kyndige Emma Holten, der forklarer, hvorfor og hvordan man godt kan se Sex and The City som feminist.

Vi har udvalgt et legendarisk afsnit, der giver os anledning til at drøfte, om der findes universelle rigtige og forkerte måder at slå op med nogen på. OBS! Don't do it on a post-it.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodeonsdag 22. mar 202330 min.

Kender I det der med, at man ønsker det bedste for sine venner... og at man i smug også lidt ønsker det værste? Det håber vi, for ellers bliver vi misundelige på jer. Og apropos misundelse, så er det temaet for ugens afsnit, hvor vi både snakker misundelse på ens venners andre venskaber, og også misundelse på ens venners liv. Det er grimt, men det er sandt. Heldigvis krydrer vi det hele med rabbitsex og depressionssnak.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodeonsdag 15. mar 202330 min.

Der er (dårlige) falske orgasmer i studiet, foranlediget af Meg Ryans kraftpræstation i When Harry met Sally. Vi snakker om, om falske orgasmer er ok eller ok nederen. Om mænd og kvinder kan være venner, eller om de altid vil have sex med hinanden, og om det er bedre at have haft sex eller aldrig at have det, når man er venner på tværs af køn. Kan det opstå spontant, at man finder ud af, når nogen er the one? Vender folk nogensinde tilbage i fortrydelse, efter de har dumpet dig? Og har Barbara virkelig dumpet nogen i en isbutik?

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodeonsdag 8. mar 202331 min.

Hvornår prostituerer vi os selv? I ugens afsnit behandler vi den ikoniske Pretty Woman og prøver at dykke ned i, om vi selv har modtaget goder for sex.

Er filmen en skildring af en stærk, moderne feminist, eller er den én lang giftig udskamning? Hvorfor bliver vi inspireret af hovedrollen Vivian, og udveksler vi i virkeligheden allesammen tjenester og værdier i romantiske relationer?

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodeonsdag 1. mar 202332 min.

Forfatter Glenn Bech er talk of the town, og vi har sat ham i stævne for at tale om sex gennem en film, der på mange måder afspejler hans egen ungdom. Gennem storfilmen Brokeback Mountain fortæller Glenn om sin efterskolekærlighed, bitterhed til det modsatte køn, og om det lader sig gøre at have analsex kun med hjælp fra en spytklat.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodeonsdag 22. feb 202335 min.

Du kender nok ikke denne her film, men lad dig ikke skræmme. Vi taler om fænomenet "oversharing" med vores geniale gæst Felix Thorsen Katznelson, som har valgt den eneste film i verden, der ikke er røvsyg selvom den er i sort-hvid. Er oversharing det nye sort i en verden, hvor følelser alligevel bare er noget vi deler med hinanden på Instagram i en håndevending, eller kan man stadig være for af det gode?

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodeonsdag 22. feb 202332 min.

Når vi mister, spøger det. Med følelser, minder og alt det vi ikke nåede. I vores repremiere har vi valgt en film, der handler om døden. Fordi vi i det her program gerne vil tale om døden. Og tale om hvordan vi taler om, tænker på og håndterer døden. Som den der har mistet og som pårørende. Til det får vi hjælp af Jerry Zuckers mesterværk, Ghost, som vi - full disclosure - giver en smule mindre opmærksomhed, end den måske fortjener. Vi ved, at I vil forstå hvorfor.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 17. okt 202227 min.

Programtekst: Er Camilla og Barbara ligeså store starfuckere som Hugh Grant? Det er svært at sige og nok endnu sværere at indrømme. Hvem vinder "dårligste-liv-brownien", og er Notting Hill en mega dårlig og urealistisk film, som love-washer romancen mellem starfuckeren og 1990'er-udgaven af en perfekt instagrammer? Anna Scott giver begge værterne mindreværd og en følelse af at være for meget. Og måske er lige netop dét, det hele i virkeligheden handler om.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 10. okt 202223 min.

Kan det være frækt at have sex med et AI-styresystem? Måske tænder du nej, men overvej lige en ekstra gang, om du ikke allerede har en slags sex med din computer, når du ser porno. For hvad er det egentlig, der gør os liderlige, når vi har sex? Er det støn, ord eller den andens krop? Alt det udforsker vi sammen med instruktør Jonas Risvig, hvor vi også konfronterer ham med, om han har et ansvar for, hvor realistisk han selv skildrer virkeligheden i sine fiktionsserier.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 3. okt 202226 min.

I denne uges film finder vi os selv på den helt store klinge med skænderier, dramatik, store armbevægelser og... romantisk demens. Hollywoods hotteste fiktionspar er muligvis også det mest dysfunktionelle, for selvom vi kender tåreperseren 'The Notebook' som et nuttet romantisk drama, så er tingene måske ikke helt så lyserøde. Allie og Noah er meget forelskede, men måske også pisse giftige for hinanden. Og er dét en naturlig del af en stor forelskelse, eller skal man bare løbe skrigende bort? (Spoiler: man skal løbe skrigende bort). Alt det krydrer vi med en masse førstegangsnøgenhed i ugens afsnit.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 26. sep 202233 min.

Er der grænser for, hvor sindssyg jalousi kan gøre dig? Ja. Ja, det er der, men det er ikke noget problem i den danske Netflix-film, Kærlighed for voksne, det tager jalousi og utroskab til helt nye og måske en smule overdramatiske højder. Vi taler i ugens afsnit om at tjekke sin partners telefon, øjenkontakt med fremmede samlejer, mandesnakke og den optimale Hollywood-sexstilling med serieekspert, ufoconnoisseur og podcastvært Frederik Dirks Gottlieb. Bemærk kæmpe spoiler-alert.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 19. sep 202229 min.

Kærlighed på folkeskolens kampplads kan være ligeså magisk, som den kan være rædselsfuld. Det ved både vi, Krumme og dagens gæst, Heino Hansen, der har pålagt os at dissekere en af sine yndlingsfilm, Krummerne 1. Er Krumme og Yrsas kærlighed ægte? Og er Hans en helt eller skurk? Eller er Krummerne i virkeligheden bare en film om børn, der bliver forsømt af deres forældre?

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 12. sep 202233 min.

Hvis du møder et voksent menneske på denne jord, der ikke har set Titanic, skal du løbe så hurtigt, du kan. James Camerons mesterværk er - og skal være - allemandseje, særligt fordi man kan hente direkte inspiration til både sit sexliv og sin selvtillid. En film, hvor det erotiske synes hentet fra virkeligheden, mens det følelsesmæssige nok er faldet i Hollywoodgryden, da det var barn.

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Episodemandag 5. sep 202234 min.

Kan sexliv være dyr? Kan man forelske sig i et blik? Er italienere slimede eller sexede? Og er Susanne Biers landeplagens komedie Den Eneste Ene for komisk til at man kan spejle sig i den? Det prøver vi at finde ud af i ugens afsnit, selvom vi ind imellem bliver forstyrret af vores egne jokes og lommefilosofier. Fang os med filmønsker eller andet på prexbgny@dr.dk

Produceret for DR af Pineapple Entertainment ApS.

Du synes måske også godt om

 1. Det prøver singlerne Rikke og Stine at finde ud af

 2. Serie18 episoder

  Vi ser på, hvordan litteraturen portrætterer sex, lidenskab og erotik

 3. Serie3 episoder

  P3 tager datingdisciplinen tilbage til virkeligheden, når Line Kirsten Giftekniv sammen med en hær af kærlighedshungrende lyttere går forrest i jagten på kærlighed.

  Reporter: Frederik Hjerrild.

  Vært: Line Kirsten Nikolajsen.

 4. Serie29 episoder

  Intimitet, lyster og grænser - alt det betydningsfulde ved sex

 5. Serie5 episoder

  Hvorfor har kvinder meget mindre lyst til sex end mænd?

 6. Siden Sofie Linde holdt sin tale ved Zulu Awards, er #Metooskeletterne væltet ud af skabet i mediebranchen, i de politiske partier, på universiteterne, i elitesporten, pigekoret osv. Adskillige magtfulde mænd er blevet afsløret som krænkere og endnu flere krænkede kvinder har endelig kunnet fortælle deres historier.

  Men #MeToo-bølgen har også udløst vrede og forvirring om retssikkerhed og adfærdsnormer. Vi fortaber vi os i endeløse diskussioner om, hvorvidt det er retfærdigt at en tv-vært er blevet fyret eller om en politiker slet ikke må slikke nogen i øret mere. Tonen er hård og uforsonlig. Og både mænd og kvinder føler sig udskammet.

  Adam Holm og Alberte Clement Meldal begiver sig gennem otte episoder ind i kønskampens farlige vildnis for at undersøge om #Metoo er en heksejagt eller en frihedsrevolution på linje med den franske? Har mænd og kvinder en fælles fremtid, hvor de kan leve sammen i gensidig tiltrækning og fordragelighed? Og har Alberte og Adam selv nogle indrømmelser, de skal gøre?

 7. Serie5 episoder

  Kathrine og et genialt panel hjælper dig ud af dine kattepiner

 8. Kærligheden er stærk, men den bliver udfordret af coronakrisen

 9. Serie2 episoder

  De matchede på Tinder - en historie om fordomme, sygdomme, sex og skam

 10. En lille gnist kan antænde en hel revolution! Det har vi for nyligt set med Sofie Lindes MeToo-tale. Det samme skete i 1970, hvor Vibeke, Signe, Inger og Drude som rødstrømper var med til at ændre betingelserne for kvinder i samfundet. Nu mødes de med nogle af de yngre stemmer, som kæmper for kvindefrigørelsen i dag. Serien undersøger gennem personlige fortællinger, hvad kvinder står på skuldrene af fra 70'ernes revolution, og hvordan oprøret tegner sig i dag. Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen: Silja Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Mette Willumsen.

 11. Kan Pouls medværter og en intelligent superpult redde julen?

 12. Serie4 episoder

  Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne