Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie18 episoder

Knaldromaner

I podcasten Knaldromaner dykker værterne Barbara Nyholm og Camilla Boraghi ned i en verden af bøger for at finde ud af, hvordan litteraturen portrætterer sex, lidenskab, erotik og kærlighed. Påvirker det den måde, vi er seksuelle på? Inspirerer eller forvrænger det? Er sex i ord tacky eller smukt? Det finder de to værter ud af, når de dissekerer de bedste passager i kendte romaner.

RSS

Alle episoder

Episodefredag 25. jun 202138 min.

I Klaus Rifbjergs klassiker bliver vi taget ind i et univers af flere forskellige trekantsdramaer, forvirret seksualitet, kærlige venskaber og kolde øjne. En roman, der er sin status værdig, og som både afspejler virkeligheden, mens den også giver os en episk og dødsens underholdende fortælling. Kan man være tre i et parforhold? Og hvordan er det, at være tæt på et par som single-person?

Episodefredag 18. jun 202137 min.

Ferieflirts kan føles som alt fra den helt store kærlighed til en uvirkelig film, som stopper ligeså udramatisk som kedelige rulletekster. Men hvordan er ferieflirten anerledes end den hjemlige? Og kan udlandske eventyr ændre mennesker? Det graver vi dybt i, når vi møder den rejsende Viktoria, der har sabbatår og lever livet fuldt ud i Caroline Albertsen Minors roman, Pura Vida.

Episodefredag 11. jun 202131 min.

Er konflikter en naturlig del af det, at være i et parforhold, eller betyder en konflikt altid noget større? Helle Helles 'En stol for lidt' fra novellesamlingen 'Rester', ligger med sin minimalistiske form op til en masse refleksioner om, hvad der egentlig sker i fortællingen, såvel som i virkelighedens verden. Kan man skrue ned fra sit temperament, og kan temperament bruges til at tænde de erotiske gnister?

Episodefredag 4. jun 202128 min.

"The one who go away" er et kærlighedens fabeldyr, som vi ynder at bruge i virkelighedens fortællinger i et forsøg på at forevige de tabte kærlighedsaktører i vores liv. Men er "The one who got away" en myte, eller kan vi alle sammen udpege personen, hvis vi graver dybt nok i vores hjerter? I Tage Skou-Hansens smukke krigsroman, De Nøgne Træer møder vi alt fra bad boys til trekantsdramaer og en modstandskamp, der forgår på militant såvel som følelsesmæssigt niveau.

Episodefredag 28. maj 202138 min.

Jesus, hvor ville man gerne have en guide til livet, så det blev lidt nemmere at leve. Emma Gad har gjort forsøget, og selvom visse dele af den berømte bog ikke er ældet med den største ynde, så har andre dele faktisk en stor berettigelse - selv i dag. Resten er til humoristisk underholdning. Vi forsøger at opdatere Emma (med den største respekt), og det fører til snakke om alt fra kedelig konversation til implicitte følgen-hjem-invitationer.

Episodefredag 21. maj 202137 min.

Hvor står man, når hele ens liv er i opbrud? Forhold er ofte fundamentet for menneskers liv, men når forholdet går i stykker, kan det føles som om, at alt bryder sammen indeni og udenpå. Opbrud følges af sammenbrud, nedbrud og opstandelse, og derimellem findes man one-night-stands, grædeture på gulvet og ensomme nætter i store senge. Således også hovedpersonen i Katrine Grünfeldts 'Værelse samlet af kvinder', som behandler bruddet på poetisk vis, og som ansporer en snak om, hvad fanden man gør, når man bryder sammen i et brud.

Episodefredag 14. maj 202120 min.

Hvad gør det ved lidenskaben i mennesket, når man blive placeret i nogle omstændigheder, hvor man ikke har noget at miste? Det spejler vi os i, når vi dykker ned i Reginé Deforges' passionerede roman, Pigen med den blå cykel. Der er krig, kærlighed, bomber og brystvorter på programmet, når vi følger Lea Delmas' rejse fra jomfruelighed til sexsulten heltinde.

Episodefredag 7. maj 202124 min.

Om man er en engelsk teenage-pige, der går på kostskole i Tanzania eller dansk pige i en folkeskole i Danmark, så lever slutshaming i bedste velgående. Det er meget nemt at blive enige om, at ingen andre end en selv skal afgøre antallet af ens sex-partnere, men når det kommer til mange sex-partnere, har det aldrig været vigtigere at kunne sige fra og sætte grænser. Hvordan forener man ultimativ seksuel frihed og skarpt optrukne grænser? Hovedpersonen i Jakob Ejersbos stærke roman Eksil kæmper en brav kamp med dét dilemma og vækker dermed nogle knap så festlige minder fra Camilla og Barbaras ungdomsår.

Episodefredag 30. apr 202122 min.

Hvem har ikke prøvet at forlade nogens selskab med følelsen af at have "oversharet"? Er du typen, der altid taler lidt for højt om sex, er du typen, der aldrig taler om sex, eller flyder du rundt et sted midt imellem? Camilla og Barbara lider at periodiske ordopkastninger, hvilket kaster dem ud i akavede situationer på niveau med hovedpersonen i Stine Pilgaards knivskarpe roman, Meter i sekundet.

Episodefredag 23. apr 202132 min.

Er monogami en kollektiv løgn om kærligheden, som begrænser os i at udleve vores fulde potentiale? Er det åbne forhold kærlighedens hellige gral, der kan løse alle vores leverpostejsproblemer? Det taler vi med podcaster Mathias Bundgaard om, for han har gjort sig nogle nyttige erfaringer på området, som dog ikke forhindrer ham i at tilslutte sig Camilla og Barbaras bestyrtelse og benovelse over Martin Kongstads farverige roman, Fryser jeg.

Episodefredag 16. apr 202127 min.

Manglende lyst til sex er ofte forbundet med skyld og skam. Somme tider kan manglede lyst være helt naturligt, men det kan også have mørkere årsager, som det er tilfældet for hovedpersonen i

Merete Pryds Helles prisbelønnede roman, Folkets skønhed. Men hvordan passer man på sine egne grænser, og hvorfor kan det være svært at sige nej?

Episodefredag 9. apr 202128 min.

Moderskabet er den mest vanskelige opgave, livet kan byde på. For nogle. Camilla er angst for at amme og Barbara er slet ikke bange for at blive mor, og vil bare gerne krydse de vanskelige broer, når hun kommer til dem. I ugens afsnit har vi besøg af Camille Gudmann Lange, der gør en dyd ud af at vise alle sider - også de dårlige - af moderskabet og slutter sig dermed til en tendens i tiden om at aftabuisere den uperfekte mor. Således også ugens roman, der i yderste potens viser bagsiden af medaljen, da Olga Ravn lukker os ind i en verden af ensomhed, fødselsdepression og angst. Men gør de ærlige mødre os mere bange end nødvendigt? Eller klæder de os godt på til at overkomme de opgaver, der venter os?

Episodefredag 2. apr 202132 min.

Hvordan bliver man egentlig lykkelig? Kan man finde lykken, hvis man jagter den længe nok? Jagten på lykke kan med tiden blive så altopslugende, at det tager nogle gigantiske ofte på sin vej og således også for hovedpersonen Lykke-Per i Henrik Pontoppidans roman af samme navn, hvor Per Sidenius godt nok lever i slutningen af 1800-tallets Danmark, men forsøger at "knalde sig til tops" som var han Anna Nicole Smith.

Episodefredag 26. mar 202131 min.

Usikkerhed er nærmest en menneskelig lovmæssighed. I dag er det ligefrem blevet trendy at dele sine usikkerheder med omverdenen, men for 50 år siden levede usikkerhed mere i det skjulte, med enkelte ventiler. Én af disse ventiler eksisterede i form af forfatterinden Tove Ditlevsens brevkasse i Familiejournalen. Vi taler om, om Toves kontante og humoristiske råd er tidløse, og om de kan hjælpe os med vores 2021-usikkerheder.

Episodefredag 12. mar 202130 min.

Hvornår er man fri som kvinde, som menneske? Var friheden sværere at finde dengang forfatterinden Agnes Henningsen slog sine folder blandt både bohemer og det bornerte borgerskab? Eller er det en iboende konflikt i mennesket, at vi ultimativt drømmer om frihed til både at gøre, som vi vil, samtidig med at vi trives i tryghed? I ugens episode taler vi om frihed og kærlighed med komponist, sanger, sangskriver og forfatter Elisabeth Gjerluff Nielsen.

Episodefredag 5. mar 202126 min.

Alle ved, at ensomhed kan præsentere sig i enhver situation på enhver måde. Spørgsmålet er, hvad det bedste middel mod ensomhed er. Kan man kneppe ensomhed væk? Eller kan man kneppe sig mere ensom? Er Tinder en social andedam eller et isolerende, sort kaninhul? Vi taler om ensomhed i forhold til kærlighedsrelationer og sex med udgangspunkt i Tine Høghs populære roman, hvor vi møder Asta, hvis ensomhed fører hende ud i mange ubehagelige afkroge.

Episodefredag 26. feb 202136 min.

Besøg af Benjamin Martin til en snak om bogen Techno og dens brutale skildring af et homomiljø med stoffer, saunaer og store orgier. Hvordan ser det ud i virkeligheden? Er kærlighedsløs sex en stor ting for homoseksuelle mænd? Hvor voldsomt går det for sig til festerne? Og ligner det i virkeligheden de heteroseksuelle relationer mere, end vi går og tror?

Episodefredag 19. feb 202126 min.

En gennempulet kliché lyder, at forelskelse er en form for sindssyge. Men man behøves faktisk ikke engang være forelsket for at blive besat - besættelsen kan opstå ud af næsten ingenting. Til gengæld skal man nok være temmelig besat for at tage billeder af sin date i smug eller sniffe til hans underbukser. Nynne har prøvet det hele og nedfældet det i sin dagbog, mens Barbara og Camilla har prøvet det halve og fortæller om det i denne uges episode.

Du synes måske også godt om

 1. Det prøver singlerne Rikke og Stine at finde ud af

 2. Serie15 episoder

  Vi gennemgår sex på film - holder det i virkeligheden?

 3. Serie3 episoder

  P3 tager datingdisciplinen tilbage til virkeligheden, når Line Kirsten Giftekniv sammen med en hær af kærlighedshungrende lyttere går forrest i jagten på kærlighed.

  Reporter: Frederik Hjerrild.

  Vært: Line Kirsten Nikolajsen.

 4. Serie5 episoder

  Hvorfor har kvinder meget mindre lyst til sex end mænd?

 5. Serie29 episoder

  Intimitet, lyster og grænser - alt det betydningsfulde ved sex

 6. Siden Sofie Linde holdt sin tale ved Zulu Awards, er #Metooskeletterne væltet ud af skabet i mediebranchen, i de politiske partier, på universiteterne, i elitesporten, pigekoret osv. Adskillige magtfulde mænd er blevet afsløret som krænkere og endnu flere krænkede kvinder har endelig kunnet fortælle deres historier.

  Men #MeToo-bølgen har også udløst vrede og forvirring om retssikkerhed og adfærdsnormer. Vi fortaber vi os i endeløse diskussioner om, hvorvidt det er retfærdigt at en tv-vært er blevet fyret eller om en politiker slet ikke må slikke nogen i øret mere. Tonen er hård og uforsonlig. Og både mænd og kvinder føler sig udskammet.

  Adam Holm og Alberte Clement Meldal begiver sig gennem otte episoder ind i kønskampens farlige vildnis for at undersøge om #Metoo er en heksejagt eller en frihedsrevolution på linje med den franske? Har mænd og kvinder en fælles fremtid, hvor de kan leve sammen i gensidig tiltrækning og fordragelighed? Og har Alberte og Adam selv nogle indrømmelser, de skal gøre?

 7. Serie5 episoder

  Kathrine og et genialt panel hjælper dig ud af dine kattepiner

 8. Kærligheden er stærk, men den bliver udfordret af coronakrisen

 9. Serie4 episoder

  Poetisk portræt af Dronningen set gennem en 23-årig royalists øjne

 10. En lille gnist kan antænde en hel revolution! Det har vi for nyligt set med Sofie Lindes MeToo-tale. Det samme skete i 1970, hvor Vibeke, Signe, Inger og Drude som rødstrømper var med til at ændre betingelserne for kvinder i samfundet. Nu mødes de med nogle af de yngre stemmer, som kæmper for kvindefrigørelsen i dag. Serien undersøger gennem personlige fortællinger, hvad kvinder står på skuldrene af fra 70'ernes revolution, og hvordan oprøret tegner sig i dag. Fortæller og tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. I redaktionen: Silja Nørgaard Alstrøm. Redaktør: Mette Willumsen.

 11. Kan Pouls medværter og en intelligent superpult redde julen?

 12. Serie11 episoder

  Disclaimer: Dette program er meget eksplicit. Det kan virke stødende på nogen. Nu er du advaret.

  I SEX MED P3 tager vi fat på alt inden for sex, krop, køn og grænser, og hvordan du får en fed oplevelse i sengen! Der er dømt 100% public service-garanti om alt fra blowjob-teknik til lokalisering af klitoris - en ny kostpyramide inden for seksuelt nørderi 2.0 - når Maria Bülow hver søndag aften taler om alt og tager dig gennem sexjunglen på den helt eksplicitte, rå, nysgerrige og nørdede måde.

  Har du lyst til mere, kan du streame SEX MED P3 på DRTV.

  Skriv til os, hvis du har forslag til sexemner på: s3xmedp3@dr.dk