Serie10 episoder

Store fede dyre biler

Hvordan er det at køre 412 km/t i en Bugatti Veyron? Hvorfor har Porsche en bil med tilnavnet Widowmaker? Hvilken Mercedes får en fløjtelyd, når sømmet trædes i bund? Mød to bilsamlere, en gæst og en ganske særlig bil. Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer nørder igennem og udveksler anekdoter.

Hver episode tager udgangspunkt i en af bilerne fra de to værters samlinger. De skiftende gæster bidrager med historier fra førersædet eller med unik viden om bilens baggrund og liv på asfalten.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Jesper Langballe.

RSS

Alle episoder

Episodetirsdag 11. okt 202235 min.

Mads' orange Lamborghini Aventador er opkaldt efter en legendarisk tyr i den spanske tyrefægterarena. Bilen har også opnået legendestatus, for den har kørt mere end en million kroner ind til velgørenhed. Marianne Benzon, direktør i Børnecancerfonden, var med i bilen, da den rundede millionen, og hendes fond har været den heldige modtager af pengene. Hun er gæst, og fortæller om, hvordan superbilerne gør en forskel for kræftsyge børn og deres familier.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer.

Gæst: Marianne Benzon.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Jesper Langballe.

Episodetirsdag 4. okt 202235 min.

Et af fire værksteder i verden, der har specialiseret sig i at reparere og restaurere Porsche model 356, ligger lidt syd for Aalborg. Ejeren hedder Peter Iversen, og siden han var 18 år og forelskede sig i netop den type bil, har han gjort sin passion til sin levevej. Mads fortæller om sin egen Porsche 356, som er modificeret lidt for meget til Peter Iversens smag. Til gengæld har Mads kørt USA tyndt i bilen med børnene på bagsædet.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer.

Gæst: Peter Iversen.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Jesper Langballe.

Episodetirsdag 27. sep 202239 min.

Da Jørgen som teenager så en Mercedes Gullwing køre gennem sin hjemby Assens, blev en drøm tændt i ham. Der gik flere årtier, men nu står den helt rigtige udgave af den legendariske mågevingede sølvgrå Mercedes fra 1956 i samlingen. Foredragsholder Christian Grau er gæst og fortæller om sine egne drømmebiler og de længsler, som sætter drømmene i gang.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer.

Gæst: Christian Grau.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Jesper Langballe.

Episodetirsdag 20. sep 202236 min.

Enzo Ferrari, manden bag Ferrari-imperiet, havde et liv fyldt med drama. Han stræbte efter storhed på racerbanerne, mistede sin førstefødte søn, havde elskerinde og uægte barn, og opførte sig så kolerisk, at han selv såede kimen til sine værste konkurrenter. Preben Ingemansen er ekspert i historien om Ferrari, som han deler med Jørgen og Mads.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer.

Gæst: Preben Ingemansen.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Jesper Langballe.

Episodetirsdag 13. sep 202237 min.

Da Mads købte sin Porsche Carrera GT for otte år siden, var det for at få en fed bil at køre i. Men det har også vist sig at være en ualmindelig god investering. Og noget af det, der driver værdien op, er de mange uheld, der sker med netop den type bil, siger Claus Ebberfeld, der er kommerciel direktør hos SC Investment. Han fortæller om superbiler som eftertragtede investeringsobjekter.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer

Gæst: Claus Ebberfeld

Tilrettelægger: Diana Bach

Redaktør: Jesper Langballe

Episodetirsdag 6. sep 202230 min.

For ikke længe siden var det positivt at eje en bil, som engang har tilhørt rejsekongen Simon Spies. Men nu hvor detaljerne omkring Spies' forbrug af unge piger er kommet frem i lyset, har det også betydning for glæden og værdien af at eje hans gamle Mercedes. Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer taler med Spies' tidligere chauffør Ken Richter om, hvilke biler, der kan tåle at blive pralet af.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer.

Gæst: Ken Richter.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Jesper Langballe.

Episodetirsdag 30. aug 202234 min.

Første gang en dansk racerkører gennemførte Le Mans, var i 1986 med Jens Winther bag rattet i en BMW URD. Undervejs i løbet blev der 75 grader varmt i kabinen, og kørehandsker, skosåler og sædebetræk hang hurtigt i laser. Jens Winther fortæller om sin kærlighed til bilen, som var tilstrækkelig solid til at holde hele vejen over målstregen.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer

Gæst: Jens Winther (senior) og Jens Winther (junior)

Tilrettelægger: Diana Bach

Redaktør: Jesper Langballe

Episodetirsdag 23. aug 202237 min.

Mads har lige været på shoppingtur efter en spritny gul Ferrari. Bilen får han først om mange måneder, for der er lang ventetid for kunderne til de eksklusive luksusbiler. Brandmanager hos Ferrari, Rasmus Bugge, fortæller, at hans største udfordring ikke handler om at finde kunder til bilerne, men om at bruge spændende oplevelser til at holde kunderne hen i måneder og år.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer.

Gæst: Rasmus Bugge.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Jesper Langballe.

Episodetirsdag 23. aug 202233 min.

Byg en bil, der kan køre over 400 km/t og går fra 0-100 på maks tre sekunder. Sådan lød opgaven, da chefen for Volkswagen Ferdinand Piëch i sin tid satte ingeniørerne i gang med at lave high performance-bilen Bugatti Veyron. Racerkører John Nielsen har testkørt bilen og fortæller, hvordan det var at sætte fartrekorden på 412,4 km/t.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer.

Gæst: John Nielsen.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Jesper Langballe.

Episodetirsdag 23. aug 20224 min.

Jørgen Strøjer fik sin første bil, en Fiat 509, da han var 14 år. Nu har han en samling på over 100 af verdens fedeste biler ved sit hjem på Fyn. Mads Peter Veiby er pjattet med Porscher, især de luftkølede, men har også indlemmet andre vilde sportsvogne i sin samling.

Værter: Mads Peter Veiby og Jørgen Strøjer.

Tilrettelægger: Diana Bach.

Redaktør: Jesper Langballe.

Du synes måske også godt om

 1. Serie5 episoder

  Mange jægere vil ikke indrømme tiltrækningen af mørkets natur, men det vil Knud Brix. I fem udsendelser rejser Knud Brix i støvlesporene på de store forfattere, der også gik på jagt, for at undersøge, hvorfor han holder af drabet.

 2. Serie4 episoder

  DR's hæderfulde formidlingspris, Rosenkjærprisen, gik i 2019 til TV2's cykelkommentator Rolf Sørensen. Foruden at være den mest vindende cykelrytter i Danmarkshistorien nogensinde, har han som ekspert gennem snart 20 år gjort sporten tilgængelig for de mange og TV seerne klogere på teambuilding, motivation og vindermentalitet. Han har med andre ord løftet cykling fra underholdning til noget alment menneskeligt, som alle kan have glæde af. Gennem fire udsendelser udfolder vært Alberte Clement Meldal Rolf Sørensens formidlingstalent i selskab med flere af cykelsportens legendariske formidlingsstjerner.

  Tak til Poul Kornerup-Lauridsen for cykelfaglig konsulentbistand.

 3. Serie4 episoder

  I mødet mellem videnskab, kunst og magi undersøger vi mørkets historie

 4. Serie10 episoder

  Sarah Mahfoud er verdens bedste bokser. Og nu skal hun snart i ringen igen og forsvare sit VM-bælte for første gang. Imens hun forbereder sig på sit livs vigtigste kamp, fortæller hun i denne serie historien om de største danske boksere, der har stået i ringen før hende; de danske giganter, der har kæmpet deres vigtigste kampe og skabt den mytologi, hun selv er ved at skrive sig ind i. For hvad kræver det at nå toppen - og blive deroppe - i én af verdens mest krævende sportsgrene?

 5. Serie4 episoder

  "Forbudte møder" - er en række samtaler om hvad der sker, når kvinder med minoritetsbaggrund og etnisk danske mænd dater hinanden. Om alt det, der er svært eller forbudt at tale om på tværs af køn og etnicitet.

  Produceret for DR af Filt Cph.

 6. Serie4 episoder

  Anders har tabt alle sine penge på gambling. Han blev suget ind i bettingverdenen, mistede sig selv og blev ludoman. Nu vil hans to gode venner Albert og Magnus vinde de tabte penge tilbage sammen med Anders - men de vil gøre det uden at gamble. Det lyder umiddelbart umuligt, men drengene har tricks i ærmet. De er matematiknørder og har hørt om kreative metoder, man kan udfordre systemet på. Samtidig vil de prøve at finde ud af, hvilke kræfter der er på spil i bettingbranchen.

  Medvirkende: Albert Skovgaard Bisgaard, Magnus Levinsen og Anders Tafteberg Sørensen.

  Tilrettelægger og producer: Nicholas Durup Thomsen.

  Mix: Emil Rothstein-Christensen.

  Redaktør: Rune Sparre Geertsen.

  Produceret for DR af Filt Cph.

 7. 17-årige Mathilde er til gymnasiefest, da hun skærer sig i hånden på en ølflaske. Hvad der i første omgang ligner en almindelig skade i hånden, udvikler sig på 48 timer til at Mathilde ligger på et operationsbord og kæmper for sit liv, fordi hendes hånd er inficeret med kødædende bakterier.

  I løbet af de 48 timer har flere læger overset en række symptomer hos Mathilde.

  Nu undersøger DR, om danske læger er gode nok til at opdage den dødelige sygdom, der rammer flere og flere.

 8. Serie25 episoder

  Vi ser på, hvordan litteraturen portrætterer sex, lidenskab og erotik

 9. Kan vi lære noget af disse mastodonters kognitive evner?

 10. Er atomkraft blevet så sikkert, at det er løsningen på klimakrisen?

 11. Serie2 episoder

  Drevet af eventyrlyst og idealisme sejler sygeplejersken Edith med hospitalsskibet Jutlandia til Korea-krigen i begyndelsen af 1950'erne. Skibsdrengen Vang på 16 år tager også med, selvom han på ingen måde er idealistisk motiveret. Han vil ud for at tjene penge og for at se verden. Både Edith og Vang chokeres af krigens virkelighed, da skibet kaster anker ud for Koreas kyst, og deres liv forandres af togterne med Jutlandia.

  Vang Frederik Rasmussen er 87 år i dag og formentlig den sidste overlevende til at fortælle om Jutlandia, indefra. Det gør han sammen med afdøde Edith Nybo Jacobsen, som omhyggeligt skrev dagbog om sine oplevelser som sygeplejerske ombord på skibet.

  Medvirkende: Vang Frederik Rasmussen, skibsdreng på Jutlandia. Helle Juhl, journalist og forfatter til bogen Jutlandia - Krig, kald og kærlighed.

  Tilrettelæggelse og klip: Sara Røjkjær Knudsen. Speak: Anders Aamand. Redaktør: Mette Willumsen.

 12. Ubehagelige historier om hans mørke sider ser nu dagens lys

00:00
00:00
00:00
00:00
Ingen playliste