Gå til indhold

Tastaturgenveje til afspilning af lyd

 • Shift+Alt+P, mellemrum: Start/pause
 • Shift+Alt+M: Mute/Unmute
 • Shift+Alt+F: Spol 15 sekunder frem
 • Shift+Alt+R: Spol 30 sekunder tilbage
 • Shift+Alt+1–5: Sæt lydstyrke på en skala fra 1 (lav lydstyrke) til 5 (høj lydstyrke)
 • Shift+Alt+Z: Sæt afspilningshastighed til 0.8x
 • Shift+Alt+X: Sæt afspilningshastighed til 1x (normal hastighed)
 • Shift+Alt+C: Sæt afspilningshastighed til 1.25x
 • Shift+Alt+V: Sæt afspilningshastighed til 1.5x
 • Shift+Alt+B: Sæt afspilningshastighed til 2x (dobbelt hastighed)
 • Shift+Alt+↑: Udvid afspilningsvisning
 • Shift+Alt+↓: Kollaps afspilningsvisning
 • Shift+Alt+I: Åbn/luk webcam-visning
 • Shift+Alt+U: Udvid/kollaps udvidet webcam-visning
Serie7 episoder

Voksen eller kaos

Voksenlivet er fyldt med kaos, og der findes ingen manual. Hver uge får Cecilie Hother besøg af en kendt dansk voksen for at undersøge, hvordan andre voksne tackler kaos i deres liv. For Cecilies mission er at bevise, at der er ligeså mange måder at være voksen på, som der er voksne mennesker i verden. Én voksen ad gangen.

Send dine erfaringer til voksen@dr.dk

RSS

Alle episoder

Episodetorsdag 28. sep 202345 min.

Hvorfor introducerer Karen Mukupa sig af og til som cirkusartist? Hvordan lyder voksen hip-hop? Hvorfor dukker Karens pas pludselig op i en fremmeds nyindkøbte bil? Og hvad mener Karen, når hun siger, at 'mange klude gør et stort tæppe'?

Karen Mukupas liv er kaos - hun mister ofte sit dankort, hun siger ja til for mange ting, og så har hun overhovedet ikke styr på sin pension. Alligevel formår hun at navigere mellem at være radiovært, at stå på en scene, at holde foredrag og at være mentor for 24 unge.

Karen er hiphopper helt ind til benet og har med sin seneste udgivelse 'Bonobo' for første gang lavet et album, der udspringer fra et voksenperspektiv. Hør Karen fortælle om, hvordan hun blev voksen gennem arbejdet med 'Bonobo'. Hør også Karen fortælle om, hvordan hun det meste af sit liv har været en pleaser, men hvordan hun nu er nået til et sted i livet, hvor hun tør stå ved sine meninger og ikke længere har behov for at være elsket af alle. Og så bliver et redskab, der har hjulpet Cecilie med at fange en tyv, inspirationskilde til Karens næste ønskeseddel.

Vært: Cecilie Hother

Producer: Cæcilie Helena Denman-Gretoft

Musik: Nina Vadsholt

Redaktør: Andreas Jeppesen

Episodetorsdag 21. sep 202339 min.

Hvad er sammenhængen mellem Karen Thisted og en revisor med krummer i? Hvorfor glitrer Huxi Bachs øjne som julelys, når ordet 'omfangsdræn' nævnes, og hvad er en delvis tryghedsbamse med kaosbukser?

Indtil Huxi fylder 40 år, har han levet et meget langt ungdomsliv, hvor han kun har skullet holde styr på sig selv og et kaotisk arbejdsliv. Til gengæld har Huxi altid haft orden på sine sager. Faktisk er Huxi så glad for orden, at han ikke kan lade være med altid at haspe alle vinduerne i Annika Aakjærs trappeopgang.

Hør Huxi fortælle om, hvordan hans liv gik fra at være "børneliv" til at blive et voksenliv, da han inden for et år blev gift, fik to børn og flyttede i hus. Huxi fortæller også om, hvordan en biludlejning kan gå fuldstændig i vasken,

også selvom man er sådan én, der printer sin booking.

Vært: Cecilie Hother

Producer: Cæcilie Helena Denman-Gretoft

Musik: Nina Vadsholt

Redaktør: Andreas Jeppesen

Episodetorsdag 14. sep 202348 min.

Hvorfor synes Ellie Jokar, at det har været en gave at få konstateret sklerose som 18-årig? Hvorfor flytter Ellie hver 2-3 år? Og hvad har 9/11 og ti år uden alkohol med hinanden at gøre?

Ellie lader aldrig livet vente på sig og spørger sig selv dagligt, hvad hun vil se, inden hun dør. Det har resulteret i et liv fyldt med store oplevelser og kaos.

Hør Ellie fortælle om, hvordan hun engang tog til New York uden en krone på lommen, om at være muslim og forelske sig i en kvinde, og om at blive blind og lam i ansigtet som 18-årig.

Vært: Cecilie Hother

Producer: Cæcilie Helena Denman-Gretoft

Musik: Nina Vadsholt

Redaktør: Andreas Jeppesen

Episodetorsdag 7. sep 202349 min.

Hvad har en forfalsket underskrift og Line Baun Danielsen med hinanden at gøre? Hvorfor giver Line en hyldest til toilettet i dagens episode af 'Voksen eller kaos'? Og hvad er mental hygiejne?

Line Baun Danielsen er indbegrebet af orden. Hun køber kun sorte og grønne karklude, tændstikæsken har en helt bestemt plads, og så står tingene i alfabetisk orden i Lines køleskab.

Men det stopper ikke Line i at leve livet og aldrig at stoppe med at drømme. Line udlever sine bedste ungdomsdrømme i en alder af 62 år.

Hør også Line fortælle om, hvordan hendes sygdomsforløb med stress har ændret hendes liv, og om hvordan hun som enebarn må håndtere at stå alene med en syg mor.

Vært: Cecilie Hother

Producer: Cæcilie Helena Denman-Gretoft

Musik: Nina Vadsholt

Redaktør: Andreas Jeppesen

Episodetorsdag 31. aug 202346 min.

Hvorfor blev Geo lettet, da hans far døde? Hvordan får man fire børn på tre år? Hvad er sammenhængen mellem en ridset bil, et glemt kørekort og en svigermor? Og hvordan bliver man voksen, når man er "søn af en psykopat"?

Geo har haft kræft flere gange, er vokset op med dødstrusler fra sin far, er faldet ned fra en 4-meters højde, og så er han ufrivilligt havnet i en legeaftale for 6 børn.

Hør Geo fortælle om, hvilke udfordringer man kan møde som forældre og i sit voksenliv, når man er vokset op med en tyrannisk far. Hør også, hvordan Geo på tre år gik fra at bo i en lille lejlighed med et barn til at bo i et hus, køre i en syvpersoners bil og have fire børn.

Vært: Cecilie Hother

Producer: Cæcilie Helena Denman-Gretoft

Musik: Nina Vadsholt

Redaktør: Andreas Jeppesen

Episodetorsdag 24. aug 202341 min.

Hvorfor synes Poul Madsen, at det er en voksen beslutning at få børn som 60-årig? Hvorfor kalder Poul det en sund udvikling, at han har fået en elbil? Og hvordan kommer Poul voksent ud af at springe over i køen?

Poul er en kat med ni liv, der har levet livet baglæns. Allerede i starten af sine tredivere blev han chef på TV2 og har med 29 års mellemrum fået fire børn. I dette afsnit fortæller Poul om, hvordan det er at blive far i en moden alder, hvordan han tidligt i sin karriere måtte lære at tackle sit raseri, og om at omstille sit liv efter mange år som chefredaktør.

Vært: Cecilie Hother

Producer: Cæcilie Helena Denman-Gretoft

Musik: Nina Vadsholt

Redaktør: Andreas Jeppesen

Episodetorsdag 17. aug 202340 min.

Hvad har børneopdragelse og bodegaer med hinanden at gøre? Hvorfor mener Brian Holm, at EPO var en voksen beslutning? Og hvordan blev han inspirationskilde til et teaterstykke om forældre der lyver for sine børn?

Brian Holm levede som ung voksen i et kaotisk professionelt cykelmiljø fyldt med stoffer, og i dette afsnit fortæller han, hvordan den tid har formet resten af hans voksenliv. Hør også om hvordan kaos pludselig kan bryde ud inden en bilferie til Glyngøre, hvordan Brian Holm lavede et gennemført komplot mod sin 7-årige datter og hvorfor han aldrig rør ved aktier igen.

Vært: Cecilie Hother

Producer: Cæcilie Helena Denman-Gretoft

Musik: Nina Vadsholt

Redaktør: Andreas Jeppesen

Du synes måske også godt om

 1. Bliv klogere på kærligheden, de medvirkende og ikke mindst dig selv

 2. Serie67 episoder

  Vis mig din bankkonto og kalender, og jeg skal sige dig, hvem du er

 3. Serie100 episoder

  Kom af med din hemmelighed, løgn eller fortielse og lyt til andres

 4. Serie112 episoder

  Sara og Jytte stiller de vigtige spørgsmål om kærlighed

 5. Serie30 episoder

  Mathias Hammer giver dig dit ugentlige kultur-vitamin-fix

 6. Serie27 episoder

  Nicolaj Kopernikus og gæster ser og evaluerer de bedste film i verden

 7. Serie20 episoder

  Flemming og Julie spørger hvilke slugte kameler, der ændrede folks liv

 8. Serie22 episoder

  I Radiobio kan du hver uge høre uddrag af de bedste radiofortællinger og P1-dokumentarer. To timers billeder, stemninger og oplevelser for øret.

 9. Serie67 episoder

  Kunstnere fortæller om skelsættende øjeblikke med andres kunst

 10. Her formes en radiofonisk kunstart, der giver genlyd i hele verden

 11. Serie28 episoder

  Clement Kjersgaard stiller livets og tidens store spørgsmål

 12. Serie20 episoder

  Det er fredag og Pia Røn er klar med ugens aktuelle gæst