Æbleskiver på en ny måde: Sådan laver du fine æbleskivemuffins til julehyggen

Hvad med at slippe for at vende æbleskiver i massevis, men bage dem som små muffins i stedet? Drys med flormelis og du har de fineste muffins til julehyggen.

Æbleskiver hører sig julen til. Og det bliver ikke rigtig advent eller en ordentlig juleklippe-dag uden de små lune kager, som vi dypper i flormelis og syltetøj, mens vi synger med på 'Last Christmas'.

Men kunne du godt undvære at bage æbleskiver i massevis, eller har du lyst til at prøve noget nyt, kan du prøve at bage dine æbleskiver som muffins. På den måde kan du lade dem passe sig selv i ovnen og servere dem alle lune på én gang. Og så ser de små muffins bare rigtige fine ud drysset med flormelis.

Dejen er krydret med kardemomme, citronsskal og vanilje, som en klassisk æbleskive, og hvis du har lyst, kan du komme et lille stykke æble i hver enkelt muffin, som man gjorde med æbleskiverne i gamle dage.

Så mangler du bare gløggen, før du kan flette julehjerter og skrue helt op for Wham.

Opskrifter

Find opskriften på æbleskivemuffins lige her, og lad duften af jul sprede sig i hele huset.

Nyt og anderledes er altid spændende, men de klassiske gammeldags æbleskiver går man aldrig fejl af.

Uanset hvilken æbleskiveopskrift du vælger at lave, hører et varmt og krydret glas gløgg sig til. Få her Mette Blomsterbergs opskrifter på en klassisk gløgg og en lidt anderledes udgave med cava.

Facebook
Twitter