Alternativ pizza: Lav en nem tærte med ovnbagte tomater og mozzarella

Måske kender du en capresesalat. Her får du opskriften på en tærteudgave af den.

Der er mange hellige treenigheder i gastronomiens verden. Ketchup, remoulade og sennep. Pommes frites, bøf og bearnaise. Rugbrød, leverpostej og rødbede.

I Italien har de tradition for en salat, der består af tomater, mozzarella og basilikum (samt olivenolie). De tre farver, rød, hvid og grøn, symboliserer det italienske flag, il Tricolore.

En traditionel caprese salat består af friske tomater i skiver, der blandes med cirka samme mængde af plukket mozzarella og afsluttes med basilikumblade og olivenolie. Retten spises i Italien som antipasto, som på dansk ville være en typisk forret.

Når man skriver november måned, kan det være svært at skaffe tomater med særlig meget smag i sig. Derfor får du her et alternativ til caprese salaten, hvor du skal langtidsstege tomaterne, som giver dem en mere intens og dyb smag.

Opskrift

Hvis du har lyst til andre retter med tomater og mozzarella, får du her et par opskrifter fra vores arkiv.

Facebook
Twitter