Amanda og Mathildes pølsehorn har fået over 250.000 klik: 'De er bare så gode'

Usnobbet og billig mad. Det har sat dansk bloggerduo på landkortet.

(© Mummum)

Mange madblogs bryster sig af glittede billeder, avancerede opskrifter og ingredienser, der er svære at skaffe.

De to nordjyske piger Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen, der står bag madbloggen Mummum.dk, kører en mere afslappet strategi.

Deres tilgang er simpel: Madlavning skal være nemt, billigt og lækkert, og på deres blog får man serveret mere afslappet hverdagsmad såsom kyllingedeller og kanelkage.

Den tilgang virker, ser det ud til. Alene på Instagram har de 139.000 følgere.

- Det skal ikke se urealistisk ud, så mister man lysten til at gå i gang. Og det skal ikke kræve ingredienser, man ikke kan købe i et almindeligt supermarked, siger de to veninder, der blev bragt sammen af madlavning, da de var 13 år.

- Vi startede med at arbejde sammen i et cafeteria, hvor vi lavede pomfritter og pølsemix. Senere fik vi job hos et cateringfirma, hvor vi lavede lidt finere mad. Så vi har lavet mad sammen i mange år, siger Mathilde Munksø Bentsen, der udgør den ene halvdel af Mummum.

Kimen til bloggen blev lagt i 2017 med hjælp fra en beskeden kameratelefon.

Hos Mummum søger man det simple og realistiske, når der skal laves mad, fortæller duoen bag. Her er det kyllingedeller. (Foto: Amanda Juul Jensen)

- Vi startede med at tage billeder af den mad, vi lavede. Det var virkelig nogle skraldebilleder, men vi skulle jo starte et sted, fortæller Mathilde Munksø Bentsen og uddyber:

- Vi syntes, at det var det fedeste, så vi lavede bare mere og mere og mere mad, og så gik det hurtigt derfra.

'Det vi bager allermest'

For nogen er pølsehorn en hurtig snack fra tankstationen, for andre er det en institution i enhver madpakke. For Mummum-duoen har opskriften på pølse i hvededej betydet succes - og glade følgere.

- Vi har altid haft pølsehorn med som madpakke, og det er det, vi bager allermest. Så vi skulle bare have en opskrift på pølsehorn.

Det var sågar en af de første opskrifter, som blev lagt op på bloggen, fortæller de.

Men pølsehorn er ikke bare pølsehorn, hvis man spørger nordjyderne, som har lagt mange bagetimer i at finde den helt perfekte opskrift.

- Vi prøvede virkelig mange forskellige opskrifter. Vi kombinerede alle opskrifterne, og så var den der bare, siger Amanda Juul Jensen.

Det gav pote. Opskriften ligger konsekvent på Mummum's top 5 over mest besøgte opskrifter hver eneste måned. Alene det seneste år har opskriften haft 253.000 sidevisninger.

Det er der mange af deres følgere, der er helt enige i, ser det ud til.

Pølser bagt i hvededej kan man altid bruge, hvis man spørger folkene bag Mummum-bloggen. De anslår at have bagt pølsehornsopskriften over hundrede gange. (Foto: Amanda og Mathilde © © Mummum I/S)

- Det er de allerbedste pølsehorn, jeg nogensinde har bagt. Og jeg har bagt efter rigtig mange forskellige. Denne opskrift vandt over alle, og det er nu den, jeg altid bruger. De er bare så gode, bløde og luftige, er der en begejstret følger af bloggen, der skriver.

En anden følger fra Instagram skriver:

- Det er virkelig verdens bedste pølsehorn!

Selv har Mummum-pigerne bud på, hvorfor lige netop deres opskrift holder:

- Det er kombinationen af det svampende og luftige. De må for alt i verden ikke blive tørre, og så skal de være nemme at lave, fortæller Mummum-pigerne, der efter udsagn har bagt pølsehornene over 100 gange.

- Jeg tror, det er vigtigt for folk at have en god opskrift på pølsehorn, hvor de ikke bliver kedelige efter en dag i madpakken, mener Mathilde Munksø Bentsen og tilføjer næsten i kor med Amanda Juul Jensen, at livet er for kort til en dårlig madpakke.

Livet er generelt for kort til at spise dårlig mad, retter de to piger sig selv. De tænker konstant på, hvad de skal spise næste gang, fortæller de.

- Mad betyder alt for os. Vi er typerne, der tænker på næste dags aftensmåltid, når vi sidder ved middagsbordet. Vi spiser ikke bare for at overleve, siger Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen.

Mummum-duoen lader sig heller ikke begrænse af sundhedsdogmer.

- Vi har en meget afslappet tilgang til mad. Vi tænker selvfølgelig grøntsager ind i madlavningen, men vi spiser også brændende kærlighed og tarteletter. Og så er vi er ikke bange for at bruge bacon og fløde, siger Amanda Juul Jensen.

Som tidligere og nuværende studerende er der endnu en faktor, som spiller en rolle for den madsstil, som pigerne inspirerer med: SU. De ved begge, hvad det vil sige at lave mad på budget og spise bulgursalat fire dage i streg.

Amanda og Mathilde går ikke op i porcelæn og polerede billeder. Det er maden, som er det vigtige. Her er det deres kanelkage. (Foto: Mathilde Munksø Bentsen)

- Når man er på SU, vil vi også gerne bruge det, mad vi har. Det nemmeste er, at gå ud fra tilbud eller hvad man har derhjemme, sådan starter madlavningen ofte, fortæller Mathilde Munksø Bentsen.

Mummum's fremtidsplaner

Når der er gang i madlavningen, bliver al køkkenpladsen brugt hjemme i lejlighederne hos Amanda Juul Jensen og Mathilde Munksø Bentsen.

- Det kniber lidt med pladsen, når de helt store madsessioner er i gang. Men det fungerer.

Indtil videre kører de fortsat madlavningen i deres lejlighedskøkkener, men på sigt ønsker de at udvide butikken.

Amanda Juul Jensen startede med at arbejde fuld tid på Mummum, efter hun afsluttede sin uddannelse. Mathilde Munksø Bentsen ønsker at gøre det samme, når hun om et år er færdig med sin kandidat.

- Drømmen er, at vi kan få lov til at arbejde fuldtid sammen på Mummum, siger de to veninder.

Facebook
Twitter