Ann-Christine står bag en af Danmarks største madblogs: ‘Det er lidt overvældende’

Bloggen Valdemarsro opstod ved et tilfælde. Nu er kvinden bag aktuel med kogebog.

(© Valdemarsro.dk)

Hvis du nogensinde har googlet en opskrift, er du højst sandsynligt stødt på hende. Eller du er i hvert fald stødt på hendes blog.

42-årige Ann-Christine Hellerup Brandt er måske ikke en person, du ville kunne genkende i bussen, men i madens verden er hun lige så uundgåelig, som Casper Christensen er det i komikkens verden.

Hun er nemlig kvinden bag madbloggen Valdemarsro.

En af Danmarks største og mest succesfulde madblogs, ja, måske endda den største, selvom det er lidt svært at sige.

Ann-Christine Hellerup Brandt taler nemlig ikke så gerne om sin succes. Læsertal er ikke noget, hun deler, og hun stiller sjældent op til interviews.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke tænker alt for meget over, hvor mange der læser med. Og ærlig talt, så er det også lidt overvældende, siger den 42-årige madskribent og opskriftsudvikler i en telefon fra sit hus i Aarhus.

Det er dog ikke sådan, at Ann-Christine Hellerup Brandt slet ikke vil tale med journalister. Hun er bare ikke kvinden, der stiller op i 'Kender du typen'. Hun hellere tale om sin mad og især mad med grøntsager, for i dag udkommer hendes anden kogebog 'Grøn aftensmad'.

En bog, hun i mange år har drømt om at skrive.

- Jeg har længe vidst, at jeg skulle skrive kogebøger, og det har fra begyndelsen været min plan, at jeg ville udgive min kogebog 'Aftensmad' (udkom i 2019) og bagefter supplere med en opfølger fyldt med grønne retter.

Ann-Christine Hellerup Brandt er ikke vegetar. Hun er bare virkelig glad for grøntsager, og det har hun altid været.

- I min familie har vi altid spist meget grønt, uden at det er noget, vi har sat faste rammer og mål for. Det er ikke en ting, vi har gjort et stort nummer ud af. Vi har bare spist grøntsager efter lyst, og efter hvad der er i sæson, fortæller hun.

Kan blive helt forelsket i grøntsager

Spørger man ind til Ann-Christine Hellerup Brandts yndlingsgrøntsag, får man det samme svar, som hvis man stiller forældre spørgsmålet: Hvilket et af dine børn elsker du mest?

- Det kan jeg simpelthen ikke sige, det er helt umuligt. For mig afhænger det meget af sæsonerne. Her i oktober kan man finde lækre danske blomkål, spidskål, squash og græskar. De har været på pause længe, og derfor er de altid utrolig spændende, når de dukker op igen.

Ann-Christine Hellerup Brandt går som regel også rundt i forsommeren og glæder sig til, at de første jordbær titter frem. Egentlig er vendingen 'at glæde sig' slet ikke stærk nok til at beskrive hendes passion.

- Det er føles faktisk som en lille forelskelse i grøntsager og frugt, hver gang sæsonen skifter. Det er super inspirerende for mig, og der kan være dage, hvor jeg kommer i vildt flow. Så popper ideerne bare op i mit hoved, og jeg kan slet ikke lade være med at gå i køkkenet og eksperimentere.

Kører aldrig død i opskrifter

Ann-Christine Hellerup Brandt fandt på bloggen Valdemarsro.dk tilbage i 2007. Dengang boede hun med sin mand i Malmø i et kvarter ved navn Valdemarsro.

Oprindeligt var bloggen egentlig tænkt som en personlig blog, så venner og familie hjemme i Danmark kunne følge med i Ann-Christine Hellerup Brandts svenske hverdag. Men bloggen voksede, og det var især opskrifterne, som viste sig at være en uudtømmelig passion for hende.

Valdmarsro.dk startede faktisk som en blog, hvor familier og venner hjemme i Danmark kunne følge med i Ann-Christine Hellerup Brandts liv i Sverige. Så eksploderede det, og nu er Valdemarsro en af Danmarks største. (Foto: Valdemarsro © Valdemarsro)

I dag rummer Valdemarsro-brandet langt over 1000 opskrifter, og der kommer hele tiden nye til. Ann-Christine Hellerup Brandts opskriftunivers er også udvidet med en app, som hendes mand står for at lave indhold til, hvis han da ikke hjælper til med at lave mad.

Alt sammen foregår derhjemme. I køkkenet i Aarhus.

Det lyder utrolig rart, og ordene 'hygge' og 'ro' er netop to nøgleord, som går igen i Ann-Christine Hellerup Brandts mange tusindvis af blogindlæg på Valdemarsro.dk. Selv en hverdagsmorgen med madpakkesmøring og et sæt tvillinger, der skal i tøjet og i skole, kan hun få til at lyde ligeså stemningsfyldt og nostalgisk som en juleaften

Man kunne fristes til at spørge, om det ikke engang i mellem kan blive for meget med al den hygge, ro og konstante madlavning?

Men sådan har Ann-Christine Hellerup Brandt det ikke. Faktisk er det intet, der tyder på, at hun nogensinde bliver træt af at lave mad og dele ud af sine erfaringer.

- Jeg må bare sige, at jeg virkelig har fundet min hylde. For mig er madlavning en virkelig kreativ proces, og det er enorm dejligt at have fundet sin passion. Jeg vil måske beskrive mit arbejde som en såkaldt 'sneboldeffekt'. Jo mere mad jeg laver, jo mere vant bliver jeg til at tænke i opskrifter, krydderier og sammensætninger, og jo lettere bliver det for mig, forklarer hun.

Det er i højere grad en udfordring at begrænse sig, for ideer til nye opskrifter mangler Ann-Christine Hellerup Brandt aldrig, fortæller hun.

De maser sig hele tiden på, og før hun ved af det, skifter årstiden, og så er der nye grøntsager, nye tilberedningsmetoder, nye krydderisammensætninger, der bare venter på at blive prøvet af. I slutningen af ugen står der for eksempel 'bagels' i hendes kalender.

I aften skal hun dog lave noget velkendt.

- Vi har lagt en champagne på køl, og så tror jeg, vi skal have den ret fra forsiden af bogen i anledning af udgivelsen.

Sker det, at du bare får lyst til at bestille en pizza?

- Jo, selvfølgelig sker det. Og vi kan også godt tage ud og spise i Aarhus en gang imellem. Faktisk er det tit i menukortene, at jeg kan hente inspiration til nye retter.

FacebookTwitter