Australsk caféejer i Danmark: Danskere tager til takke med lav kvalitet

James Caldwell har taget turen fra Sydney til Aarhus og medbragt den australske passion for morgenmad

James Caldwell har altid arbejdet i restaurationsbranchen. Han er klar til at flytte tilbage til Australien, hvis tingene ikke lykkes i Danmark (Foto: Mikael Ladegaard Laursen)

Accenten er ikke til at tage fejl af. Den er lige så australsk som Crocodile Dundee, kænguruer og didgeridoo.

James Caldwell er fra Sydney, men har boet i Danmark i fem år med sin danske kone. For seks uger siden blev de forældre for anden gang og om en måned, kan hans café, The Lazy Wombat, i Aarhus fejre ét års fødselsdag.

- Jeg har arbejdet med mad hele mit liv, og ville gerne lave et sted med god kaffe, morgenmad og bagværk, fortæller James.

Morgenmaden, eller 'brekkie', som han selv kalder det, har en særlig plads i hjertet fra 'down under'.

- I Danmark får man bare et rundstykke og halvdårlig kaffe, når man får morgenmad til forretningsmøder. I Australien går man ud eller får leveret en morgenmad af høj kvalitet, siger James Caldwell.

Han understreger dog, at han kun kan udtale sig om Sydney, hvor han selv er fra.

Råvarer fra øverste hylde

Når snakken falder på det australske køkken kan James ikke begrænse sig. Ligesom stilen i det australske køkken, så stritter hans anbefalinger i mange retninger.

- Vi er jo et migrantland, så køkkenet er naturligvis et fusionskøkken, hvor der særligt er et asiatisk og vestligt præg, siger han.

Klimaet i Australien spiller også en stor rolle for australsk mad. Der er længere sæsoner for friske råvarer, og James Caldwell mener, det gør en stor forskel mellem australiernes og danskernes forhold til mad og råvarer.

- I Australien er vi forkælede med disse gode, friske råvarer i længere tid, hvor man kun kan få for eksempel jordbær i en kort periode i Danmark. Jeg synes, danskerne ofte tager sig til takke med råvarer af lav kvalitet, siger han.

Disse 5 ting skal du smage fra Australien

James Caldwell giver her fem ting, han vil fremhæve fra det australske køkken.

  1. 1

    Kaffebar i Melbourne Jeg kan ikke engang forstå, hvorfor jeg siger dette. Jeg er jo fra Sydney! Men jeg synes man skal gå på opdagelse i Melbourne og finde en lille afsides kaffebar og sætte sig ned og nyde en god kaffe og slappe af.

  2. 2

    Frugtsalat - Så er vi tilbage til det med råvarerne igen. Selvom man også kan få udmærket frugt i Danmark, så er det bare ikke det samme. Jeg mindes enorme butikker kun med frisk frugt. Bare en skål med en masse frisk frugt og noget yoghurt. Det savner jeg.

  3. 3

    Vin fra Barossa dalen - For mig at se er det noget af verdens bedste rødvin.

  4. 4

    En steak på den lokale pub - Den engelske indflydelse er stor i Australien. Derfor anbefaler jeg at finde en god lokal pub og få en god steak. Godt og simpelt.

  5. 5

    Fish and chips - Her er vi stadig i den engelske inspiration. Jeg mener, Australien kan tilbyde en bedre fish & chips end de kan i England.

Er du klar på at lave australsk mad, får du her James Caldwells opskrift på en rigtig australsk morgenmad: Smashed avo

Facebook
Twitter