Bagedyst-finalisterne: Så meget har vi taget på

Bukserne og skjorten strammer hos Bagedyst-finalisterne, der åbenbart har smagt lidt for meget på egne kager gennem en lang sæson.

Hvis man spørger finalisterne i årets Bagedyst, hvordan de har det efter ni uger med intensiv kagebagning, så er svaret nærmest enslydende:

"Vi føler os slidte - og tykke".

For det kræver naturligvis smagsprøver, når deltagerne skal ramme den helt rigtige smag, så Mette Blomsterberg bliver glad i munden, og Jan Friis-Mikkelsen får gåsehud.

Må øve så meget de vil

Til hver optagelse har deltagerne opskrifter på to kager med, som de har øvet hjemmefra, nemlig favoritbagningen og mesterværket. Den eneste bagning, de ikke har mulighed for at øve sig på, er den hemmelige udfordring.

Det er op til hver deltager, hvor mange gange de vil øve kagerne i den uges tid, de har til at forberede sig. Der er dog ingen tvivl om, at Sune, Louise og Jesper har spist rigtig mange kager frem mod finalen.

Kommet i kageform

Det afslører de selv - og det afslører deres tøj overfor dem.

- Jeg har nogle rigtig, rigtig dejlige og meget dyre bukser, som ikke kan lukkes. Det kan de simpelthen ikke! Jeg har prøvet, og det kan ikke lade sig gøre. Det kunne de godt, før vi gik i gang, lyder det fra Sune.

Han ved ikke præcist, hvor mange kilo, der er røget på, fordi han ikke har nogen vægt.

- Men jeg er kommet i kageform, griner han.

Det buler på maven

- Jeg har ikke kun bukser, jeg har skjorter, jeg har t-shirts. Jeg synes, det hele buler lidt på maven, siger Jesper, der sjusser sig frem til at have taget ca fem kilo på.

Også Louise føler tøjet strammer lidt:

- Jeg kan godt mærke, at der er blevet spist noget kage, så det skal der lige hjem og arbejdes lidt på, smiler skolelæreren.

Finalen i 'Den store bagedyst' sendes på DR1 i aften klokken 20.00.