Beklager: En gourmetburger er lige så usund som en grillbar-ditto

Både gourmetburgere og standardburgere fra grillen har næsten samme høje kalorieindhold, viser en undersøgelse.

En burger med økologisk hjemmerørt dressing frem for den lyserøde fra plasticflasken eller en hotdog med frisksnittet spidskål og syltede rødløg.

Gourmetfastfood har de senere år vundet danskernes hjerter, og mange betaler gerne det dobbelte eller tredobbelte for en burger eller hotdog lavet fra bunden af økologiske råvarer.

Smagen er måske i top, men det er ikke sundere at spise en gourmetburger eller -hotdog viser en undersøgelse, som DTU Fødevareinstituttet har lavet for DR-programmet ’Madmagasinet’

- Hvis vi ser på koncentrationen af kalorier, så er det same same (det samme, red.). Uanset om det er gourmetfastfood eller fra grillbaren, så får man mange kalorier, rigtigt meget fedt, og man får rigtigt meget hvidt brød, siger Sisse Fagt, der er seniorrådgiver ved DTU Fødevareinstituttet.

Hør Sisse Fagt fortælle om undersøgelsen i video-klippet i toppen af artiklen

Lige så mange kalorier

Hun har været med til at undersøge ernæringsindholdet i seks burgere og tre hotdogs - både gourmet og klassikerne fra grillen – for ’Madmagasinet’, der i aften handler om gourmetfastfood.

Og undersøgelsen levner ingen tvivl: Fastfood er fastfood, og der er lige mange kalorier i, om det er gourmetudgaven eller fra en pølsevogn:

- Alle burgere og hotdogs, som vi har undersøgt, har et energiindhold på 900-1.000 kJ per 100 gram, og det er oppe i den høje ende. Når produkter er over 525 kJ per 100 gram, er de såkaldt energitætte, og så er der øget risiko for f.eks. overvægt, siger Sisse Fagt.

Spis det ikke for ofte

Hun har derfor dette enkle råd til de fastfoodsultne:

- Ernæringsmæssigt set, så synes jeg, at man skal spise det, man har lyst til, og gøre det med ok samvittighed. Men lad være med at gøre det for ofte, lyder rådet.

Se 'Madmagasinet i aften på DR1 kl. 21.00

Her får du kok Adam Aamanns bedste fastfood-opskrifter fra 'Madmagasinet':

Facebook
Twitter