Pokalen står som det første, når man træder ind af døren. 'Danmarks Bedste Bøfsandwich 2017'! Selv om det er lidt for sjov, så er det også ramme alvor og ikke mindst seriøs forretning.
- Vi gik fra at sælge måske 6.000 bøfsandwich om året til i år, hvor vi måske kommer til at sælge 40.000, fortæller Jesper Græm, der er indehaver af Rasses Skovpølser i Skanderborg og står bag den prisvindende brune basse.
Prisen blev uddelt lige før nytårsaften 2017 og den 1. januar stod Jesper Græm op til en dag, han sent vil glemme.
- Det var vildt. Det eksploderede fuldstændigt. I januar er der normalt stille, men vi blev nødt til at lukke i to dage, for køkkenet var helt rippet. Vi havde simpelthen ikke noget i køleren.
Fra 1. januar til midt i august har de langet 25.000 bøfsandwiches over disken. Til det har de brugt 1,7 ton løg og 2,5 ton mayonnaise. Hypen har ikke lagt sig endnu, og hver mandag holder de nu lukket hos Rasses Skovpølser, så de kan nå at sylte rødbeder og lave sovs.
De tidligere vindere om at vinde Danmarks Bedste Bøfsandwich
Rasses Skovpølser er den seneste vinder. Prisen er uddelt siden 2012. Her er de tidligere vinders oplevelse af at have vundet, og hvad det betød i dagene efter.
- •
Havnens Perle, Aarhus. Vandt i 2012 og 2014:
- Jeg var til begravelse dagen efter kåringen og havde en rødglødende telefon, fordi panikslagne medarbejdere ringede og skreg på mere personale. I dagene efter måtte jeg få plads til et komfur med seks blus i stedet for de fire, vi havde. Der skulle nu hver dag i 12 timer stå to store 30 liters gryder og simre med rodfrugter, grøntsager og krydderurter til fond. Det gør der stadig nu seks år efter, Peter Lerdrup, indehaver.
- •
Umut Ra Sakarya, København. Vandt i 2015 og 2016: - Det var helt skørt! Vi havde regnet med en stille januar, februar og marts, men det var helt vildt. Normalt solgte vi lige mange flæskestegssandwich og bøfsandwich, men efter nytår solgte vi næsten udelukkende bøfsandwich. Vi afveg dog ikke vores koncept, og lavede stadig maksimalt 200 om dagen ligesom før. Ellers var det gået ud over kvaliteten. Jeg tror, at det var grunden til, at vi kunne vinde to år i træk.
- •
Restaurant Vestre Baadelaug, Aalborg. Vandt i 2013: - Det var fuldstændigt surrealistisk. Fra vi åbnede i januar og 9 måneder frem havde vi fuldt booket, og man skulle ringe 14 dage i forvejen for at få plads. Vores omsætning steg det år 43 procent, selvom vi måtte indføre mandagslukket for at kunne følge med. Stadig den dag i dag står vores bøfsandwich for cirka 75 procent af omsætningen, Nina Pichler, ejer.