Boller i din mave? Få tre opskrifter på hjemmelavede fastelavnsboller

Creme, hindbærflødeskum eller nougat? Vandbakkelser, wienerdej eller luftig gærdej? Det er tid til fastelavnsboller.

Det er tid til fastelavnsboller med masser af creme og flødeskum. (Foto: Lotte Jahnsen ©(c) DR)

Fastelavnssøndag er lige om hjørnet og ingen fastelavn uden de famøse fastelavnsboller.

Der findes næsten ikke noget bedre end de lækre, lune og luftige boller. Og endnu bedre er, hvis de er hjemmelavede.

Men hvilke fastelavnsboller skal du vælge? Vi har samlet tre opskrifter på de søde boller, som helt sikkert vil gøre weekenden endnu bedre.

Gammeldags fastelavnsboller

For mange er den helt klassiske fastelavnsbolle den lukkede bolle, som er lavet af en luftig gærdej og fyldt med creme, syltetøj eller andet godt. Og så skal der selvfølgelig masser af glasur på toppen.

Alle bollerne fyldes med hjemmelavet creme eller en klat syltetøj - eller begge dele - og er du vild med chokolade, kan du putte et stykke chokolade i bollerne sammen med cremen. Umh!

DR MadNemme gammeldags fastelavnsboller 1 time, 20 min. 6 pers.
timeperson

Vandbakkelser med hindbærflødeskum

Fastelavnsboller kan laves på mange forskellige måder og hvorfor ikke prøve med en vandbakkelsesdej? De smager fantastisk, når de både er luftige og sprøde. De er nemme at bage, hvis du er opmærksom på ikke at åbne ovnen, før vandbakkelserne er færdige. Så risikerer du nemlig, at de falder sammen.

Vandbakkelsesbollerne kan fyldes med både flødeskum, hindbærflødeskum, kagecreme, nougat eller marcipan. Og er du egentlig bare helt vild med is i vandbakkelser, er det jo også en mulighed. Kun fantasien sætter grænser.

timeperson

Wienerdejsboller

Den lidt mere avancerede fastelavnsbolle består af en wienerdej. Den tager længere tid at lave, men resultatet er også både imponerende og lækkert.

Wienerbollerne er fyldt med en lækker borgmestermasse, flødeskum og vaniljecreme. De er helt sikkert arbejdet værd.

timeperson

Del: