Chips, pesto og kryddersmør: Sådan laver du tre slags tilbehør med ramsløg

Brug skovens urter i dit køkken, og lav lækkert tilbehør med de anvendelige ramsløg.

I videoen her kan du se, hvor nemt det er at lave både pesto, chips og kryddersmør med ramsløg.

En hvidløgsagtig duft breder sig i de danske skove, og flere steder er skovbunden dækket af et grønt tæppe. Selvom det kan lyde lidt specielt, er det et helt naturligt fænomen: ramsløg.

I marts og april begynder ramsløgene at spire frem fra skovbunden, og de grønne blade er lige til at plukke og bruge i din madlavning. Det samme er ramsløgenes hvide blomster, som begynder at komme i maj.

Riis Skov i Aarhus er fuld af ramsløg, der er lige til at plukke og tage med hjem i køkkenet. (Foto: Lærke Lie Pedersen © dr)

TIP: Når du har været i skoven og plukke ramsløg, kan du putte dem i en plastpose. Her kan de holde sig 3-4 dage i køleskabet.

I smagen er ramsløg mildere end hvidløg, men meget kraftigere end eksempelvis purløg. Desuden har ramsløg et højt indhold af C-vitamin, og ifølge Aarstidernes leksikon indeholder de grønne blade faktisk 20-40 gange mere C-vitamin end citroner.

Tag for dig af naturens køkkenhave

Der er ikke noget skønnere end at bruge naturens egen køkkenhave til at lave mad med. Vi har brugt ramsløgene til at lave chips, pesto og kryddersmør, som du kan finde opskrifterne på herunder.

De kan desuden bruges i salater, brød, suppe eller andre hverdagsretter. Kun fantasien sætter grænser.

Herunder finder du opskrifterne på tre lækre slags tilbehør med ramsløg.

Pesto med ramsløg

Chips af ramsløg

Kryddersmør med ramsløg

Facebook
Twitter