Chokoladeæg, kaffetrøfler og flødeboller: Lav dine egne påskelækkerier

Det er både lækkert og hyggeligt at lave de søde snacks til ugens påskearrangementer selv.

Påskelækkerier smager endnu bedre, når du selv har lavet dem. Her er det marcipanæg, flødeboller, kaffetrøfler og en påskekylling af hvid chokolade. (Foto: Rasmus Linaa og DR © dr)

Påsken
er endnu en højtid, hvor maden spiller en stor rolle. Og det er ikke kun sild, skidne æg og lam, der skal indenbords.

Lige så vigtig er chokoladen, slikket og de andre søde sager, og når nu

påsken
for de fleste er lig med ferie, hvorfor så ikke kaste sig ud i at lave noget af det selv?

Vi har samlet syv opskrifter fra DR’s kokke på lækkert påskeslik, som uden tvivl får mundvandet til at løbe.

1. Påskeæg med marcipan

Mette Blomsterbergs chokoladepåskeæg med marcipan, nougat og bagt appelsinskal. Så bliver det ikke bedre!

De er simple at lave og kan til forveksling ligne dem, du køber i den lokale chokoladebutik eller i supermarkedet. Pynter du dem med finthakkede pistacienødder, får de et ekstra flot look.

2. Chokoladeæg med mascarpone og appelsin

Hack dig til et lækkert

påskeæg
med denne opskrift. Du skal bruge købe-
påskeæg
uden fyld og deraf lave dit eget, som til forveksling ligner fyldet i et rigtigt æg.

Æggene fyldes nemlig med en lækker, hjemmelavet mascarponecreme og syrligt appelsinfyld som ‘blommen’.

Se i videoen i opskriften, hvordan du laver det lækre og sjove

påskeæg
.

3. Kaffetrøfler til de voksne

En perfekt voksen-snack til

påsken
er uden tvivl de her lækre kaffetrøfler. Og det smarte er, at du kan bruge dine kafferester fra stempelkanden til at lave dem med. Hvis ikke du har kafferester, bruger du bare knuste kaffebønner.

4. Hjemmelavede flødeboller med kransekagebund

Flødeboller smager fantastisk, og hvorfor ikke bruge

påsken
på at lave dine egne?

Her får du Mette Blomsterbergs opskrift på flotte flødeboller med vaniljeskum og bunde lavet af kransekagemasse.

5. Påskekylling af hvid chokolade

Har du lyst til et lidt mere avanceret påskeprojekt, er denne påskekylling af hvid chokolade en perfekt mulighed.

Deltagerne i Den store bagedyst 2016 lavede påskekyllingen i en af de hemmelige udfordringer efter kyndig

vejledning
fra Mette Blomsterberg.

6. Skumfiduser med hindbærsmag

Det er både nemt, sjovt og lækkert at lave sine egne skumfiduser. I denne opskrift får skumfiduserne en smag af hindbær, men du kan sagtens eksperimentere med andre smage.

7. Brødrene Prices chokoladeskildpadder

Hvor

imponerende
ville det ikke være at kunne invitere sine gæster på hjemmelavede chokoladeskildpadder? Brdr. Prices opskrift på skildpadderne er forholdsvis simpel, men det tager tid og kræver tålmodighed. Resultatet vil dog helt sikkert være ventetiden værd.

Facebook
Twitter