Christian fik vild idé på en studietur. Nu omsætter han for to millioner kroner

En tur til Hawaii blev starten på et hæsblæsende iværksættereventyr for 26-årige Christian Cordius.

Når Christian Cordius skriver en sms eller en mail, skriver han 'aloha' i stedet for hej.

For to år siden rejste han til Hawaii med sin studiekammerat. De havde fundet ud af, at de kunne læse et semester på universitetet på den eksotiske ferieø, og for Christian Cordius var det en fed måde at koble studier med surfture.

Men undervejs på rejsen til Hawaii bumlede han ind i en forretningside, som senere skulle blive hans ét og alt. Bananis. I dag er driver han virksomheden Banana, som laver is på bananer, der alligevel skulle kasseres. Alene i år har Banana omsat for to millioner kroner.

 • - Ideen til at lave bananis fik jeg på Hawaii. Jeg var taget dertil for at studere, men en stor del af min tid gik også med at surfe. Mange af surferne, jeg mødte på stranden, snakkede om noget sundt bananis, som de spiste som morgenmad og mellemmåltider. Is sagde mig ikke så meget, men en dag besluttede jeg mig for at prøve den. Der fik jeg virkelig sådan en aha-oplevelse. Den var lavet uden mejeriprodukter, og jeg var dybt overrasket over, hvor godt den smagte. (Foto: Andreas Bro (DR))
  1 / 9
 • - På mit studie interesserede jeg mig i forvejen for madspild og bæredygtige fødevarer. Da jeg havde smagt bananisen, gik jeg straks i gang med at researche på bananer, og jeg fandt ud af, det er den frugt i verden, som oftest bliver smidt ud. Bare i Danmark kasseres mere end 40.000 bananer dagligt, og i England er det 1,5 millioner, som hver dag går til spilde. Jeg syntes derfor, at det var en fed måde at lave et godt produkt ud af en råvare, der medvirker til stort madspild verden over. (Foto: Andreas Bro (DR))
  2 / 9
 • Da Christian Cordius kom tilbage til Danmark, startede han i iværksætterpraktik på sit studie sammen med vennen Jacques Nørbo, som også havde været med på studieturen til Hawaii. Begge var de opsat på, at de ville lave en ny form for is i Danmark. Få måneder senere blev denne ide til virksomheden Banana CPH. - Her begyndte en kæmpe researchfase. Jeg snakkede med alle mulige folk om maskiner, og jeg gik i gang med at undersøge, hvordan jeg kunne få fat i kasserede bananer. (Foto: Andreas Bro (DR))
  3 / 9
 • - Vi fik kontakt til Irma, som gerne ville levere kasserede bananer til os. Så begyndte vi at køre rundt til Irma'er i en ladcykel for at hente bananer, der alligevel skulle smides ud. I begyndelsen var det ret bøvlet, heldigvis har vi fået en varevogn nu. (Foto: Andreas Bro (DR))
  4 / 9
 • - Ligesom isen på Hawaii er Bananas' is lavet uden tilsat sukker eller mejeriprodukter. Vi blender egentlig bare bananer, dadler, vand, vanilje, havremælk og citron, og så bliver det rørt i en softicemaskine. (Foto: Andreas Bro (DR))
  5 / 9
 • - Da jeg startede Banana CPH, kom jeg via mit studie på KEA i kontakt med DTU. Det var her, at vi fik vores første investor, der investerede 100.000 kroner. Vi startede i maj 2018 med en butik i Torvehallerne. Jeg kan huske, vi byggede vores butik på tre dage. Vi skruede en hel træhytte sammen selv. Vi har også været på utallige events og festivaler. I dag har vi åbnet butik på Jægersborggade på Nørrebro. (Foto: Andreas Bro (DR))
  6 / 9
 • - Når folk smager bananisen, bliver de tit overraskede over, hvor cremet konsistensen er. Mange siger, at den ikke er ligeså sød som normal is. Andre siger, de ikke kan smage bananen, og der så er også folk, der ikke kan lide banan, som synes, det smager forfærdeligt. Selv smager jeg på den hver dag, men jeg spiser nok ikke så meget, som jeg gjorde i begyndelsen (Foto: Andreas Bro (DR))
  7 / 9
 • - Alene i år har vi omsat for to millioner kroner, og næste år udvider vi sortimentet med bananbrød, bananpandekager og bananshakes. Jeg drømmer om, at vores is kan komme ud til et bredere publikum her i Danmark, for der er stadig rigtig mange bananer, der går til spilde. På sigt er det planen, at vi skal til udlandet. Jeg arbejder også på at vi skal åbne en pop up-isbar i Miami næste sommer. (Foto: Andreas Bro (DR))
  8 / 9
 • - Det er gået stærkt de sidste to år, og lige nu arbejder jeg al for meget. For tiden er jeg på fra syv morgen til 21 om aftenen. Min familie og min kæreste er meget forstående, men min krop reagerer med stresstegn. Jeg har før haft stress, så jeg kan genkende det hele. Søvnløshed, vejrtrækningsproblemer og en ikke-eksisterende lunte. Jeg håber, at jeg den kommende vinter kan få bedre styr på min tid og få skabt ro, så vi for alvor kan etablere os som brand og lave flere bananer til is. (Foto: Andreas Bro (DR))
  9 / 9
Facebook
Twitter
Emner: