Coronakrise skaber ny trend: Bliv hjemme - og lær at lave mad imens

Mens Danmark er lukket ned, lærer kendte kokke og tv-personligheder tricks fra sig på sociale medier.

(Foto: Oliver Seppo © dr)

Aldrig har vi brugt så meget tid derhjemme uden venner, familie og kollegaer.

Vi må for en stund undvære de fysiske fællesskaber, vi plejer at tage for givet, og vi er tvunget til at finde på alternative metoder for at få den nye hverdag til at fungere midt i coronakrisen.

Heldigvis kan sociale medier bidrage til, at vi fortsat kan holde kontakten med omverdenen og måske holde ensomheden en smule for døren.

Der er den seneste uge opstået en bølge af initiativer og fællesskaber på Instagram, YouTube og Facebook, hvor vi sammen kan grine, græde og fordrive tiden i det virtuelle univers. For eksempel ved at bage smukke kager under kyndig vejledning fra en bagedystvinder eller ved at stille sjove spørgsmål til din yndlingskok.

Herunder kan du læse om en række formidable online-madfællesskaber, der er værd at tjekke ud.

Umut Sakaryas live cooking

Umut Sakarya var hovedperson i serien 'Tyrkersvin' på DR3 i 2019. (Foto: Dr © (c) DR)

Hele Danmarks flæskekonge og ejer af blandt andet Guldkroen tager sine følgere med hele vejen ind i sit private køkken, hvor menuen indtil nu har stået på både boller i karry og pasta puttanesca.

Umut Sakarya guider dig passioneret og humoristisk igennem hele opskriften, mens du løbende kan stille spørgsmål og snakke med i kommentarsporet.

Instagram kommer hans følgere med deres ønsker til den næste live cooking, og alle opskrifter holdes så enkle som muligt og lægges ud på Umut Sakaryas profil.

Hvis du vil have et godt grin og samtidig blive en bedre hjemmekok, kan du følge med på YouTube-kanalen her.

Bagedystdarlings underviser og live-bager

Annemette Voss vandt Den store bagedyst i 2013 og har sidenhen skabt sig en karriere som blogger og fast inventar i køkkenet hos 'Go' morgen Danmark' på TV 2. (Foto: Andreas Hagemann Bro © Dr)

Initiativerne på Bagedyst-vinder Annemette Voss' Instagram-profil er mange.

Hjemkundskab for børn er bare ét ud af flere projekter, hun har kastet sig over, mens vi venter på, at krisen er ovre.

Og hvis du bare gerne vil hygge dig med at bage kager i selskab med Annemette Voss, så er der også livestreams og inspiration at hente hos hende.

Også Ditte Julie Jensen, som i 2015 var at finde i bagedystteltet, laver livestreams for både børn og voksne på sin Instagram-profil. Hendes mission er at inspirere og opfordre os alle til at få gjort gavn af alt det, vi i forvejen har liggende i køkkenskabene.

Går du i træning hos de dygtige kvinder nu, vil du med garanti kunne overraske og imponere dine savnede venner og kollegaer med nyerhvervede bageskills, når hverdagen er tilbage til normal.

Morten Resens karantæne-køkken

Mange kender måske Morten Resen fra tiden, før han gik selvstændigt med sit madplanseventyr, hvor han tonede frem som vært på 'Go' morgen Danmark' på TV2. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Stifteren af madplans-appen Mambeno, Morten Resen, tager sin syvårige datter med i køkkenet og inviterer alle Danmarks børn med til at lave pandekager, rugbrød og havregrynskugler hjemmefra.

Hver dag klokken 14 kan du tænde for livestreamen på Facebook og lade Morten guide dig selv og ungerne til de skønneste lockdown-lækkerier.

Facebook-begivenheden kan du følge med i, hvilke opskrifter der er på dagsordenen flere dage frem, så du kan nå at købe ind i forvejen.

Hvis du har børn, så lad Morten Resen underholde dem for en stund og få et velfortjent pusterum.

Micki Chengs #surdejsammen

Micki Cheng deltog i Den store bagedyst på DR1 i 2015 og har siden hen blandt andet været vært på 'Ultras sorte kageshow' og 'Ultra Factor' ved siden af sit faste job hos Danish Crown. I 2019 sagde han dog jobbet op og satser nu alt på tv-karrieren. (© Micki Cheng)

Tv-personligheden Micki Cheng har i løbet af den seneste uge skabt fællesskabsfølelse og surdejssolidaritet under hashtagget #surdejsammen på Instagram.

Her har han og andre brugere delt deres op- og nedture med deres nyopstartede surdeje, som selvfølgelig alle bærer navne som Henning, Susan og Rita.

Følg med i Mickis op- og nedture med surdeje i højdepunkterne på hans Instagram-profil, hvor han blandt andet også vurderer sine daglige grøntsagssmoothies og deler ud af sin store madglæde med masser af humor.

Hvem ved, måske får du mod til selv at gå surdejs-amok eller deltage i et af Micki Chengs kommende initiativer?

Thomas Laursens online-foredrag

Thomas Laursens virksomhed Wildfooding leverer vilde urter fra naturen til nogle af Danmarks mest anerkendte restauranter som Geranium og Noma. (Foto: Laura Bøge Mortensen (DR))

Med Thomas Laursens virtuelle foredrag får du naturen helt ind i dit køkken.

Han er professionel urtesamler og driver virksomheden Wildfooding.

Og så ved han alt om de genialiteter, skoven og din baghave gemmer på, så hos Thomas Laursen er der masser af inspiration at hente uden at skulle i supermarkedet.

Du får adgang til hans virtuelle foredrag ved at købe billetter på hans profil på Boon.tv, eller du kan lade dig inspirere af hans ture i naturen på hans Instagram-profil.

Under alle omstændigheder vil Thomas Laursen give dig lyst til at tage en pause fra Netflix og gå på opdagelse i forårsvejret.

Facebook
Twitter