Dennis er blevet et fænomen på Youtube: ’Grillmad er bedre end sex’

Til helvede med grøntsager! Dennis Okkerstrøm elsker grillbarer og har spist 2.000 hotdogs.

(© Grafik: Oliver Seppo)

Det er fredag. Dennis Okkerstrøm har netop fået fri fra sit job på en planteskole lidt uden for byen.

Som altid står han af cyklen for at slentre ned ad gågaden på vej hjem til sin lejlighed. Da han var barn, kunne han aldrig gå i fred.

Hele sin skolegang følte han sig forfulgt konstant af sine klassekammerater, der mobbede ham, fordi han var overvægtig. Det kostede ham dyrt i form af tæv og ydmygelser.

I dag, hvor byen er fuld af mennesker, kan Dennis Okkerstrøm heller ikke gå i fred.

Fire gange bliver han stoppet.

Men i dag er det ikke unge fyre, der vil tæve ham. De vil tage selfies med ham.

'Du er så grineren' og 'det er så fedt, det, du står for', siger de.

Pølser er Guds gave

Dennis Okkerstrøm er vild med grillmad.

I sit 34-årige lange liv har han spist omkring 2.000 hotdogs, og det seneste år er hans serie 'Tour de grillbar' blevet et fænomen på Youtube.

Engang kunne Dennis Okkerstrøm ikke gå i fred, fordi han blev udsat for mobning og ydmygelser. I dag er det fans, der henvender sig, fortæller han. (Foto: Tour de grillbar / YouTube)

I hjembyen Holstebro er han stamgæst hos de lokale grillbarer. De ved, at når han træder ind i butikken, så begynder han altid med en ristet hotdog med det hele. Hvis pølsen er som Dennis Okkerstrøm kan lide den, beder han om en mere. Og måske en mere.

Efter forretten snupper han en bøfsandwich eller en burger med ost, bacon og ekstra stor bøf. Salaten vil han helst være foruden.

- Jeg er ikke den store salatspiser. Så er det anderledes med konceptet pølser. De er simpelthen Guds gave til mennesket.

Millioner af klik

Første gang, Dennis Okkerstrøm høstede avisoverskrifter, var, da han stillede op til DM i hotdog i 2015. Det var sådan, han fik kontakt til den producent, som han for tre år siden lavede de første grillbars-anmeldelser med.

Konceptet kaldte de ’Tour de grillbar’ og lagde på Youtube. Reaktionerne var gode, men et kæmpe hit blev kanalen ikke.

For et år siden skete der noget mærkeligt.

Med ét begyndte folk at klikke på 'Tour de grillbar'-videoerne. En stor youtuber havde fået øjnene op for konceptet, og med hans anbefaling fik kanalen tusindvis af nye følgere og millioner af klik.

Dennis Okkerstrøms kærlighed til grillmad er et hit på Youtube, hvor flere hundrede tusinde mennesker ser med. (Foto: Jøjs Kanal / YouTube)

På få måneder blev Dennis Okkerstrøm et kendt ansigt.

’Jeg laver ikke mad til mig selv’

For at imødekomme succesen på Youtube er Dennis Okkerstrøm i gang med en ny sæson af 'Tour de grillbar'. Her kan man se ham sige sætninger som: 'Bøfsandwich smager bedre end fisse'.

Men selvom videoerne er lavet som satire, er passionen for grillmad ikke noget, som Dennis Okkerstrøm spiller for kameraet. Den er dybfølt.

- Jeg kan lige så godt være ærlig og sige, at jeg ikke laver mad til mig selv. Det er bare ikke mig. Jeg bor alene, og for mig er det hyggeligt at gå ind på en lokal grillbar. Både fordi jeg elsker maden, men også fordi man tit får sig en lille snak. Det er bare en anden oplevelse end de store kæder, siger Dennis Okkerstrøm.

Dog køber han ikke al sin mad på de lokale grillbarer. Køleskabet er også fyldt med færdigmad fra slagteren, og hos byens kebabbarer og pizzeriaer kender de hans favoritter.

Mange haters

For nogle er en 160 kilo tung mand, som hylder grillmad en ren provokation.

- Jeg ved jo godt, jeg har haters, og jeg har da fået mange ubehagelig ting at vide gennem tiden, fortæller Dennis Okkerstrøm, som er taknemmelig for, at hans producent tit sletter de hadefulde ytringer på kanalen, inden han ser dem.

Desuden er han dreven i at ignorere og ikke tage lede bemærkninger til sig. For hvis der er ting, som Dennis Okkerstrøm er ligeglad med, så er det, hvad andre mennesker mener, han skal og bør.

- Veganere, vegetarer og hvad de nu hedder allesammen. Jeg respekterer dem for deres måde at leve på, men det er altså ikke mig. Den ene dag skal man gøre det ene, og den anden dag skal man spise det andet. Jeg gør det, som gør mig glad, og det er der ingen, der skal lave om på, siger Dennis Okkerstrøm.

’Jeg vil ikke være som et får i flokken’

Selvom Dennis Okkerstrøm godt ved, at hans livsstil er dårlig for kroppen, har han ikke tænkt sig at skrue ned for grillbars-besøgene foreløbig.

Slankekure og jagten på at få det liv, som andre lever, orker han ikke. For eksempel kunne han aldrig finde på at oprette en Instagram-profil for at følge med i andres liv.

Dennis Okkerstrøm er opmærksom på, at hans livsstil er usund. 'Hvis jeg pludselig fik konstateret sukkersyge og virkelig blev dårlig, så ville jeg måske lægge mit liv om af hensyn til min familie,' fortæller han. (Foto: Jøjs Kanal / YouTube)

- Jeg vil ikke være som et får i flokken. Man bliver nødt til at stå ved den, man er, ellers bliver man bare endnu følger, der følger de andre.

Måske er det lige netop den egenrådighed, som gør, at han er blevet så kendt.

For selvom videoerne bliver delt, fordi de er sjove, så er der mange mennesker, som fremhæver det filterløse, når de skriver til Dennis Okkerstrøm eller stopper ham på gaden.

- Mange folk på Youtube prøver jo på at være alt muligt. Jeg prøver bare på at være mig. En tyk mand, som går i arbejdstøj og spiser grillmad. Jeg gider ikke at spille en karakter. Selvfølgelig så giver jeg den da lidt mere gas, for det skal da være sjovt tv, men jeg er altså mig selv.

Dagen, hvor Dennis fik nok

Ikke at lægge under for andre menneskers had og provokationer har et klart vendepunkt i Dennis Okkerstrøms liv. Den dag i 7. klasse, hvor han fik nok. Nok efter et helt skoleliv med mobberi.

- Den dag fandt jeg ud af, at størrelse ikke kun betyder, du er tyk. Størrelse kan også betyde magt.

Dennis Okkerstrøm gik i skole om morgenen med en plan om tage hævn, og planen gik, som den skulle. 14 dage efter tog han på efterskole.

Hans liv har ikke været let siden. Men en ting er han sikker på. Han gør, hvad han har lyst til, og i dag har han nogle nære venner og veninder, der holder af ham, som den han er.

Nevøer før hotdogs

Fredag eftermiddag er ved at blive til aften, og Dennis Okkerstrøm har netop lavet endnu en selfie med en ny gruppe drenge.

Når han kommer hjem, skal han game med en af sine følgere, og spise favoritpizzaen 'Meatlover'. Sådan er det hver fredag, og det har han det fint med. Faktisk kan han kun komme i tanke om én ting, der skulle stoppe ham fra livet med grillmad.

- Altså hvis jeg pludselig fik konstateret sukkersyge og virkelig blev dårlig, så ville jeg måske lægge mit liv om af hensyn til min familie. Jeg er gudfar for mine to nevøer, og de er mit et og alt. De kommer før ristede hotdogs og bøfsandwichs.

Har du fået lyst til en ristet hotdog? Her får du tre nemme opskrifter på pølsebrød, ketchup og agurkesalat.

Facebook
Twitter