Det kan ikke gå galt, hvis du laver disse 3 nemme (og billige!) kager

Er du også bedre til at se andre bage i 'Bagedysten' - end at gøre det selv? Så har vi din ryg.

Vil du også bare gerne have stillet din kagesult uden at skulle igennem fem timers moussekrig i køkkenet? (Foto: © Illustration: Nicolai Bruun, DR)

For nogle er bagning let som en leg.

Andre ender med æggeskaller i dejen, en tennisalbue som følge af overpiskning, og et resultat, der ikke ligefrem har Instagram-potentiale.

Jeg tilhører nok det sidste hold.

Jeg kan da godt samle en dej og smøre en form til nøds, men det er ikke ligefrem tålmodighed og overskud, jeg strutter af, når det kommer til at bage kager.

Faktisk er bagværk mest af alt noget, jeg nyder at spise. Eller se andre lave i 'Den store bagedyst'.

Synkront med weekendens sæsonpremiere på 'Bagedysten' har kagetrangen atter plantet sine kløer i mig.

Derfor har jeg gravet tre nemme, billige og virkeligt lækre kager frem til dig, der vil have minimalt besvær og maksimal nydelse.

1

Banankage - den svampede favorit

Skal jeg være helt ærlig, synes jeg faktisk, at en simpel banankage kan smage mindst ligeså godt som et kagetårn proppet med smage, lag og konsistenser.

Banankage er ikke bare et billigt røverkøb at lave, der er også mange andre plusser ved at kaste sig over netop denne genistreg.

Man får bugt med frugtskålens brune bananer. Den er tilfredsstillende nem at lave.

Og så smager den forrygende selv flere dage efter bagning på grund af bananernes svampede egenskaber.

Opskriften her giver dig en skudsikker banankage med kakaoglasur, men du kan med fordel også bruge smeltet chokolade som glasur - eller fyld.

Kombinationen af det søde og svampede fra bananen og det mørke og lidt bitre fra glasuren eller den mørke chokolade alligevel får mine smagsløg til at juble.

Jeg hakker for det meste en god portion mørk chokolade groft (helst mere end opskriften siger) og kommer direkte i kagedejen. Så er der chokoladesmag i hver en bid, og man slipper for at tempere chokoladen - win-win!

2

Citronmåne - den udødelige klassiker

Den halvmåneformede kage med citronsmag har fyldt supermarkedshylden med bagværk i mere end et halvt århundrede side om side med roulader og småkager.

Citronmånen, som vi kender den, blev opfundet i 1968, og der er god grund til, at den stadig fylder hylderne og vores maver i stor stil.

Fabriksudgaven er svær at sammenligne med den hjemmebagte, men ens for dem begge er, at kombinationen mellem det søde og sure er et stensikkert hit, når der kommer gæster.

Det er ovenikøbet en af de nemmeste kager at spise med en hånd på farten. Det kan kagerne i 'Bagedysten' altså sjældent prale af.

1-0 til citronmånen.

Og det bedste ved at bage citronmåne selv? Du får ikke bare en halv, men en hel måne at dele ud af!

3

Crumble - den latterligt nemme

Det er nærmest umuligt at ødelægge en crumble - medmindre man skulle glemme at tage den ud af ovnen i tide, men det er altså ens eget ansvar.

Du kan ikke engang fejle, når du skal skære den ud, for den er lavet til at være rodet, snasket, så den kan blive skovlet op med en ske.

Kontrasten mellem de bagte frugter, den sprøde kagemasse og den kolde, bløde cremefraiche er helt genial.

Og det rigtigt smarte ved crumble er, at du tilpasse den efter årstidens frugter - og dine smagsløg. I den tidlige sommer er rabarbercrumble for eksempel øverst på min liste, mens jeg lige nu ville satse benhårdt på en æblecrumble.

Du kan også sagtens justere på indholdet i kagemassen ved at bytte mandlerne ud med de nødder, du lige har i skabet, eller tilføje lidt tørret kokos til blandingen for at give den en ekstra smagsnuance.

Giver du kagemassen et lille drys salt, har du et perfekt modspil til de søde og syrlige frugter og den obligatoriske cremefraiche.