Få Markus Grigos bedste tips til at bage pandekager

Bag uden fedtstof, rør dejen rigtig sammen og husk at lade den hvile. Det er opskriften på de bedste pandekager.

Se i videoen hvordan Markus bager en perfekt pandekage.

- Nu skal du se. Det skal være en tør pande – uden smør! Den skal bare være brandvarm.

Det sagde bagedystdommer Markus Grigo, da han med lethed vendte en perfekt pandekage på Emils pande, som forinden havde problemer med sine egne pandekager, der bare ikke blev så flotte, som de gerne skulle.

I denne uges afsnit af Den store bagedyst skulle deltagerne nemlig bage pandekager - og mange af dem endda, da ugens tema lød på nye versioner af kendte kager. Som favoritbagningen, skulle deltagerne hver især lave deres egen version af en pandekage-lagkage i mindst 30 lag.

  • Et par af bagedystdeltagernes smukke pandekagelagkager.
  • Et par af bagedystdeltagernes smukke pandekagelagkager.
  • Et par af bagedystdeltagernes smukke pandekagelagkager.
1 / 3

Og selvom de fleste af os måske har både lavet og spist en del pandekager i vores liv, er det ikke sikkert, at vi har gjort det helt efter bogen. For der er at par gode huskeregler bag den perfekte pandekage.

Pandekagetips

Ifølge Markus Grigo skal du tørbage dine pandekager, røre dejen sammen i en særlig rækkefølge og huske at lade dejen hvile, inden du bager den. For ja, det gør rent faktisk en forskel, selvom man måske kan fristes til bare at bage løs, når pandekagesulten er størst.

Du får du her Markus’ bedste tips til at bage lækre og tynde pandekager.

1. Ingen smør på panden

- Når man bager tynde pandekager eller crepes, skal der ikke fedtstof på panden. Der er rigeligt smør i dejen allerede, og hvis man kommer smør på panden, bobler det op, og pandekagen får en ujævn overflade og bliver ikke særlig pæn.

Hvis dejen derimod klistrer og ikke vil slippe, kan man dog give panden en lille smule fedtstof, for at mætte og rense panden ved den første pandekage, siger Markus Grigo.

- Men hvis bare panden er varm nok, burde det ikke være nødvendigt imellem pandekagerne, da de nok skal nok slippe og blive flotte og gyldne.

2. En dej uden klumper

- Hvis man bare blander mel og mælk sammen som det første, så klumper det. Man får derimod det bedste resultat ved først at røre melet ud i æg eller æggeblommer.

- Herefter tilsætter man det smeltede smør og først til allersidst pisker man mælken i. På den måde undgår man bedst at få klumper i dejen.

3. Lad dejen hvile

- Det gør at dejen bliver nemmere for dig at arbejde med. For melet skal binde væsken ved at glutenstrukturen suger det til sig. Og det tager tid.

- Hvis man laver en pandekagedej og bare hælder den på panden med det samme, så bliver pandekagen meget løs i strukturen, og går nemt i stykker. Hvis man derimod først lader dejen hvile i en halv times tid, så bindes den bedre sammen, og man får en flot og ensartet pandekage.

Lyst til pandekager?

Har du fået lyst til selv at bage pandekager, kan du her finde opskrifternes på alle deltagernes pandekage-lagkager eller prøve nogle af DR kokkenes lækre opskrifter med pandekager.

Prøv for eksempel Mette Blomsterbergs lækre opskrift på rådhuspandekager med vaniljecreme og abrikosmarmelade. Vil du gøre det lidt simpelt, kan du vælge kun at benytte dig af opskriften på pandekagerne og eksempelvis spise dem med marmelade og sukker.

Få også opskriften på en fin dessert af Mette Blomsterberg med pandekagesække med jordbærparfait og masser smag af vanilje.

Eller hvad med en italiensk en af slagsen? Price brødrene har lavet denne opskrift på cremefyldte, soufflerede og flamberede luksus-pandekager.