Kender du ordet sanke?
Når man sanker, så samler man mad ude i naturen. Det kan være vilde bær, svampe, tang eller planter. De seneste år er flere og flere danskere blevet vilde med at sanke, og Ferdaoues Tebni på 15 år er én af dem.
Et par gange om ugen, når hun er færdig i skolen, samles hun med andre unge fra Nørrebro for at samle skvalderkål i skov og mose.
De er alle en del af projektet Ukrudt, som går ud på, at de gennem sommeren laver deres helt egen sodavand på planter, de høster i naturen.
Sodavanden, de fremstiller, er lavet på skvalderkål og fennikel, og den bliver solgt på en række danske madmarkeder, cafeer og restauranter. Planen er, at Ferdaoues Tebni og hendes kolleger skal producere mindst 15.000 flasker de næste måneder.
Vi er taget med Ferdaoues Tebni og resten af holdet med ud til Utterslev Mose i København for at følge processen fra skovbund til flaske: