Fik kæmpeinvestering i 'Løvens Hule': Her er Danmarks yngste kogebogsforfatter

Sara Nersting er juniordirektør i egen virksomhed. Nu udgiver hun en kogebog med sine yndlingskager.

Kan du huske Sara Nersting og hendes kageudstyrs-webshop?

Tidligere på året blev hun landskendt, da hun serverede en enhjørningekage for et begejstret hold løver i iværksætterprogrammet 'Løvens Hule'.

- Jeg havde ikke troet, det var the big deal at være med i programmet, men da jeg delte mine kager ud, var jeg pludselig ret nervøs. Jeg var bekymret for, at 'løverne' var hårde og ikke kunne lide den ide, jeg præsenterede, fortæller Sara Nersting fra en sofa i Bella Center under weekendens Bogforum.

Sådan så det ud, da Sara Nersting og hendes mor, Mia Nersting, præsenterede webshoppen 'Kforkage' for løverne tilbage i januar. (Foto: Per Arnesen © (c) DR)

Som du nok har regnet ud, gik det ret så godt for Sara Nersting i Løvens Hule. Hele to løver fik hun med på sin ide - plus en investering på 675.000 kroner. I dag har hun udgivet sin første bog om kager.

Sara Nersting sidder netop med den i hånden. Den er i babyblå striber, og farvene er nøje afstemt med nuancerne på webshoppen KforKage, som hun driver ved siden af sin skolegang.

Billederne til bogen har hun taget sammen med fotograf hjemme hos milliardæren Jesper Buch. Han investerede nemlig i Sara Nersting ide uden tøven. I dag ses de på månedlig basis.

Hun har endda lært ham at lave roser i farvet smørcreme, selvom han efter sigende ikke er en ørn i et dessertkøkken.

Startede iværksætteventyr som 8-årig

Bella Center under Bogforum er som messecentre er flest:

Propfyldt af mennesker, alt for varmt og med toiletkøer så lange, som var det Roskilde Festival. Men for Sara Nersting er der noget ganske særligt ved de kaotiske rammer. Det var her, hendes iværksættereventyr begyndte for godt fem år siden.

Som 8-årig deltog hun i en kagemesse sammen med sin mor, for bagning og kager har, så længe Sara Nersting kan huske, været noget, der blev dyrket derhjemme i køkkenet i Gentofte. Hun var netop på det tidspunkt begyndt at stå alene i køkkenet og lave kager uden hjælp, og det satte skub i drømmen om at åbne en kagebutik.

Det startede som en god pitch i 'Løvernes hule'. I dag har Sara Nersting lært Jesper Buch teknikker i køkkenet. (Foto: Sebastian Stokkebo © dr)

Men Saras Nersting mor var ikke med på ideen om en butik.

- Min mor sagde, at man skulle være 18 for at sælge kager, men når der er noget, jeg gerne vil, kan jeg være ret stædig, siger Sara Nersting.

I stedet spurgte hun sin mor, om hun måtte sælge kageudstyr, og det fik hun et ja til. Hvis hun altså selv gik rundt og lavede aftaler med leverandørerne.

Som sagt så gjort. Under kagemessen i Bella Center gik Sara Nersting rundt fra stand til stand og lavede de første spadestik til sin virksomhed. I dag kan hun kalde sig juniordirektør med tre ansatte og en kogebog på cv'et.

Men hvordan kan man overhovedet være selvstændig, når man går i 8. klasse? For det første har Saras Nerstings mor, Mia Nersting, det økonomiske ansvar og overblik over forretningen. For det andet er Sara Nersting ikke bange for at have travlt.

- Hvis bagetiden er lang på en kage, kan jeg jo bare lave mine lektier, imens den er i ovnen, fortæller hun med et listigt smil.

'Hvis bare man ikke dør af det'

Til daglig er Sara Nersting inde over alle beslutningerne i forretningen. Det betyder, at hun er med til møder, når der skal ansættes nye medarbejdere. Får hun nye produkter i webshoppen, tester hun dem selv af.

Pakkedelen har hun til gengæld droppet, for det blev lidt for meget ved siden af skolen. Og så har hun justeret lidt på frekvensen af sine bageprojekter. Engang bagte hun fire gange om ugen. Nu bliver det kun til tre, for man får mange lektier for, når man går i 8. klasse, og der skal også være tid til at gå til dans og se 'Den store bagedyst'.

For Sara Nersting er der noget ganske særligt ved de kaotiske rammer på årets Bogmesse. Det var her, hendes iværksættereventyr begyndte for godt fem år siden. (Foto: Sebastian Stokkebo © dr)

Men kogebogen har taget rigtig meget af hendes tid.

- Jeg har selv samlet alle opskrifterne og prøvet dem af. Billederne i bogen er taget over to dage, og kager skal helst være helt friskbagte, hvis de skal se pæne ud på fotos. Derfor stod jeg til klokken to natten inden første optagedag og bagte løs. Aftenen efter arbejdede jeg til midnat.

Hvis der er en bestemt kage, som Sara Nersting har bagt særlig mange gange, så er det cookies. Efter hun fandt en ordentlig brownieopskrift, har hun også nørdet den igen og igen.

Men i øjeblikket er det faktisk mest tiramisu og jordbærtærte, Sara Nersting tænker på. Lige netop de opskrifter findes ikke i kogebogen, men de står på to do-listen, hvis hun skal i gang med en opfølger. Faktisk har hun allerede talt med forlaget om en nummer to.

- I vores familie siger vi, at hvis man ikke dør af det, så prøver vi det af. Altså, man har jo kun et liv, ikke?

Kagesulten? Tjek de her nemme opskrifter: