- Hvorfor fanden har vi ingen cider i Danmark, når vi har verdens bedste æbler?
Det spørgsmål stillede Jakob Paludan og Cornelius Simonsen hinanden, da de vågnede op med tømmermænd en sommerdag i 2015. Aftenen forinden sad de i en offentlig park og drak 'en røvfuld bajere', da nogle veninder kom forbi.
- Og de gad ikke drikke bajere, så vi gik i kiosken. Og her havde man så det alternativ, at man kunne købe en type cider, der mest af alt er sukkersodavand. Det afledte en heftig snak om aftenen. Vi forstod ikke, at man ikke kunne få rigtig cider uden en masse tilsat sukker og aromastoffer, fortæller Cornelius Simonsen.
Det blev startskuddet til Jakob og Cornelius' cidereventyr, som de lever af i dag. Virksomheden ejer de sammen med vennen Martin Pedersen, som har været med siden begyndelsen, men som ikke er lige så involveret i cideriet i dag.
Sidste år kom de første 6.000 flasker fra 'Decideret Cider' på markedet, og de blev solgt på en håndfuld barer, restauranter og i specialbutikker. Efter fire måneder var Cornelius' og Jakobs lager tømt, og i dag har de nidoblet deres produktion.
Hvad driver dem? Vi er taget med Jakob Paludan og Cornelius Simonsen en dag i haven og har fulgt deres produktion.