INGREDIENSER
- •
Gazpacho
- •
2-3 skiver daggammelt hvidt brød
- •
1 smule vand
- •
(til iblødsætning)
- •
600 g solmodne tomater
- •
0,5 stk. agurk
- •
0,5-1 stk. grøn peberfrugt
- •
1 stk. salatløg
- •
(eller 0,5 stk alm. løg)
- •
3-4 fed hvidløg
- •
0,5-0,75 dl koldpresset jomfruolivenolie
- •
3-4 spsk. sherryeddike
- •
1 smule salt
- •
1 smule friskkværnet peber
- •
Croutoner
- •
2 skiver hvidt brød
- •
1 smule koldpresset jomfruolivenolie
- •
1 smule maldon salt
Lav gazpacho
Skær skorperne af brødet. Skær brødet i grove tern og læg det i blød i vand. Skær tomaterne i kvarte, skræl evt. agurken og skær den i grove stykker, rens peberfrugten for kerner. Kom alle grøntsagerne i en blender eller en foodprocessor sammen med brødet og blend, til du har en lind masse. Tilsæt en god slat vand, olie og sherryeddike, og blend til suppen er flydende. Smag suppen til med salt og peber.
Vil du have en tyndtflydende suppe, så passeres den igennem en sigte, vil du have suppen mere grov, serveres den som den er. Suppen stilles på køl i nogle timer, da den skal serveres iskold.
Lav brødcroutoner
Skær brødet i tern og rist det i olie og salt på en pande, til croutonerne er helt hårde, sprøde og gyldne. Servér croutonerne til gazpachoen - evt. sammen med finthakket tomat, løg, agurk, æg, skinke, peberfrugt.
20 min.
4 pers.
Nem