Genial kagetrend er blevet populær igen: ‘Det er lidt forbudt’

De er overlæssede, og de bryder alle reglerne. Slikkagerne har taget Instagram med storm.

(Foto: (Grafik) Anne Vestergaard Olsen)

Først overdænger vi den med slik, så synger vi den ind, og så skærer vi halsen over på den. Alt imens børnene hviner af henrykkelse.

Hånden på hjertet, er traditionen med kagemanden og -konen ikke lidt speciel?

Men skikken med at pynte en menneskeformet kage med slik og glasur er forlængst blevet en klassisk dansk fødselsdagstradition.

For de flestes vedkommende hører kagemanden nok barndommen til, men selve slik-på-kage-konceptet har en bred appel.

På det seneste har hypen omkring donuts belagt med søde sager formået at skabe alenlange køer, og gejlede kager er for længst blevet en ting på Instagram.

Men snakker man slik-på-kage-koncepter, så kommer man ikke uden om trenden med 'talkager'. Det blev der sat et par fede glasurstreger under i 'Bagedysten', da deltagerne skulle prøve kræfter med konceptet.

Instagram elsker talkager

I al sin enkelhed er talkagen formet som et tal og består af kagebunde sammensat af creme. Pynten består typisk af mere creme, som er toppet med frugt og slik - masser af slik.

Frederikke Wærens, som er influencer og madblogger, var en af de første herhjemme, som postede billeder af en talkage på Instagram. Inspirationen fik hun fra en svensk madblogger.

- Den vildeste talkage, jeg har lavet, var da Lukas Graham blev 30 år. Der lavede jeg en talkage til hans fødselsdag. Den bestod af chokoladebunde og en chokoladesmørcreme, og så var der Toffiffee ovenpå, fordi det elsker han. Det er den vildeste, jeg har lavet, fortæller Frederikke Wærens. (Foto: Frederikke Wærens © Copyright 2018. All rights reserved.)

Hun oplever, at flere og flere poster billeder af talkager på Instagram.

- Vi kender jo alle sammen kagekoner og kagemænd, som altid er pyntet med slik, det er lidt samme koncept med talkager, siger Frederikke Wærens.

Hun fortæller, at efter hun for cirka tre år siden blev bedt om at lave en talkage til Lukas Graham i forbindelse med hans 30-års fødselsdag, oplevede hun, at bloggere og influencere tog talkagen til sig.

Hun laver den ofte selv, for 'kombinationen af slik, kage og frugt er genial', mener hun - og så er konceptet ikke strammere, end at man kan pynte med lige netop det slik, man bedst kan lide.

'Det er barnligt og lidt forbudt'

Men hvorfor er det, at slik drysset ud over kage har en tiltrækningskraft på os?

- Det er en lidt barnlig måde at lave kage på, og det tiltaler de fleste. Det virker lidt forbudt at pynte med slik, siger Frederikke Wærens.

Derfor er det også oftest i forbindelse med fejringer, at hun giver den gas med slik-topping. Og så er det næsten kun fantasien - og mavekapaciteten - der sætter grænser, selv for en foodporn-atlet som Frederikke Wærens.

- Talkager er virkelig nogle bomber. Man spiser kun et lille stykke, og så er man helt færdig. Det er meget overdrevet, men også virkelig lækkert, siger hun.

Denne chokoladekage med Kinder, Center og Malteesers er en af de mest populære slik-kager på Frederikkes Instagram. 'Det er noget af en bombe'. (Foto: Rikke Westesen)

Jo mere slik, des flere likes

For Frederikke Wærens er det ikke kun smagen, der tæller. Som madblogger og influencer har hun øje for det visuelle. Hun fortæller, at de kager som er pyntet med slik, generelt får flest likes.

- Pyntning er en kæmpe del af at udvikle opskrifter. Jeg tænker altid meget over det færdige resultat, siger hun og uddyber:

- Jeg tager jo en del billeder, så for mig handler kagebagning meget om det visuelle. Det er virkelig vigtigt, at det er tilfredsstillende at se på.

Er du også kommet i slik-på-kage-humør? Så er der her nogle opskrifter, som du kan lade dig inspirere af.

Facebook
Twitter