Gør som køkkenchefen: Her er hemmeligheden bag at stege fisk

Havkatten er langt fra havets skønhedsdronning, men den smager af en million. Køkkenchef Lars Lundø viser, hvordan du tryller sommermad på den tid, det tager at se et afsnit af 'The Simpsons'.

Danmark har over 7.000 kilometer kyststrækning og nogle af de bedste spisefisk i verden.

Alligevel er fisk ikke rigtig slået igennem som en regelmæssig gæst på vores tallerkener - hvis man fratrækker dåsetun, markrel i tomat og lidt røget laks.

Det kan skyldes mange ting, men det er ikke nødvendigvis viljen til at spise fisk, der mangler. Det kan bare være inspirationen og fremgangsmåden, for der er et hav (beklager, red.) af muligheder.

Her viser køkkenchef fra Restaurant Pony, Lars Lundø, hvordan man serverer en overset stjerne fra havet.

Havkatten - også kendt som 'havets ulv' eller 'koteletfisk' er langt fra havet skønhedsdronning, men med simple ingredienser og et godt tag i tilberedningen ligner den en million på tallerkenen. Og smager også sådan med gyldensprød kant og fed rognsauce.

Besøg fiskehandleren og supplér med lidt kålskud, rogn og cremefraiche på forhånd. Invester arbejdstid i køkkenet, der svarer til et afsnit af 'The Simpsons' - og du spreder begejstring, der varer en hel del længere.

God fornøjelse!

Facebook
Twitter