Helle har lavet Danmarks mest populære chokoladekage ved et tilfælde

En helt almindelig opskrift på kage er i dag blevet vist næsten seks millioner gange

Helle Brodt Hansen er uddannet sygeplejerske, men går i dag derhjemme og passer sin datter, der har cystisk fibrose. (Foto: Mikael Kvist Laursen)

Du har med stor sandsynlighed smagt chokoladekageen eller måske endda selv lavet den. Men du har med lige så stor sandsynlighed aldrig hørt om Helle Brodt Hansen. Hun er nemlig en helt almindelig dansk kvinde på 44 år fra Sorø uden blog eller andre platforme, hvor hun promoverer sig selv.

Alligevel er hendes opskrift på en chokoladekage gået hen og blevet den nok mest populære chokoladekage i Danmark.

- Det er altså lidt sjovt, men det er jo bare internettet, der gør, som det nu engang gør, siger hun.

Helle har været så sød at bage et stykke af den populære kage til dette interview, og det er uden tvivl en rigtig dejlig chokoladekage, der smager som en chokoladekage skal. Alligevel er det nok mere tilfældigheder end smagen og kagens indhold, der har gjort udslaget for dens popularitet. Det handler nærmere om algoritmer, Google og ja, tilfældigheder. Ligesom navnet i øvrigt.

Når en kage er det rene mums

- Det var min storebror, der bare synes, at den var ’mums’, så den kom til at hedde Alletiders Mumse Chokoladekage, forklarer hun.

Opskriften stammer oprindeligt fra hendes farfar, der havde en bagerbutik. Selv har Helle bagt meget på hobbyplan, og har da også stået i bagerbutik i Korsør i nogle år. Faktisk i samme butik, som hendes farfar og farmor havde bagerbutik i tidernes morgen.

Fra farfar til internettet

Men nu skal vi også til at komme til sagens kerne. Og for at forstå dette, så skal vi tilbage til 2008.

Selvom det måske ikke virker som fjern fortid, så var internettet ganske anderledes og måden Google rangerede sider på, handlede groft set om popularitet. Jo flere hits, jo højere rangering på Google.

Helle havde nogle få opskrifter, som hun havde skrevet op i en notesbog. Heriblandt en chokoladekage, der var meget populær blandt hendes kolleger og familie.

Derfor var det oplagt for hende at dele denne opskrift, og hun tastede den derfor ind på en hjemmeside, hvor man kan dele sine opskrifter.

Siden hedder Alletiders Kogebog, og her levede opskriften sit helt eget liv uden Helles vidende.

"Man kan helt fortryde, at man ikke får nogle reklameindtægter", siger Helle Brodt Hansen med et smil. Personligt drømmer hun nemlig om at kunne donere en ordentlig bunke penge til Cystisk Fibrose Foreningen (Foto: Mikael Kvist Laursen)

Du har med garanti gættet, at kagen blev populær. Men det havde Helle ingen anelse om, før hun i 2011 skulle ind og se opskriften igen.

- Jamen det var jo helt vildt. Den havde fået to millioner visninger og lå på forsiden så mange år efter, fortæller hun.

I skrivende stund har opskriften fået langt over fem millioner visninger og er printet mere en 115.000 gange. Hvis det bare er på en enkelt A4 side per gang, så svarer det til over 34 kilometer, hvis man lægger hvert print i forlængelse af hinanden.

Ligesom den ligegyldige info, kan Helle heller ikke bruge populariteten til ret meget andet end at imponere sin søn med de mange hits. Det er nemlig noget som nutidens børn og unge kan forstå værdien i. Men opskriftens ligger i skrivende stund stadig på forsiden som en af de ni mest populære opskrifter på Alletiders Kogebog.

Det er ikke til at sige, hvad der præcist har gjort udslaget for opskriftens popularitet. Måske er det hjemmesidens måde at fremhæve de mest populære opskrifter på forsiden, som så avler endnu flere hits, som igen får opskriften på forsiden ugen efter. Eller måske er det bare Danmarks bedste chokoladekage.

- Det er jo en kage, der er billig at lave, og så kan alle finde ud af at lave den, forklarer Helle.

Helle har til denne artikel lavet en revideret version af den populære kage. I denne opskrift blander man kakao med smeltet smør for at forstærke smagen. Du får opskriften her:

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter