Her er danskernes mest googlede kage: 'Den smager af hygge'

Pandekager er nemme at lave og svære at hade. Og så er der penge i dem.

(Foto: Grafik: Oliver Seppo)

Den er kagernes svar på pizza. Temmelig flad og mulig at variere i det uendelige.

Pandekagen.

Danskernes mest googlede kage.

Ja, i virkeligheden er pandekagen den mest googlede opskrift i landet, for hver måned foretager vi cirka 110.000 Google-søgninger på pandekager.

Den enkle brunchklassiker og børnefamiliefavorit overgår faktisk andre populære opskrifter som chokoladekage, mørbradgryde og frikadeller med tusindvis af klik hver måned.

Og ikke nok med det. Pandekager er også blevet lavet op til flere gange i 'Den store bagedyst'. Så sent som det seneste afsnit skulle deltagerne dyste om, hvem der kunne lave en pandekage, der lignede Timm Vladimir bedst.

Men hvorfor er de så populære, de pandekager?

- Pandekager er nemme at lave, men skal de blive gode, kræver det som regel, at man bruger en opskrift. Derfor tror jeg, at den er så googlet, forklarer Mads Vindfeld, som er rådgiver i søgemaskineoptimering.

Mads Vindfeld er dog også madblogger og manden bag bloggen Madsvin.com. Og så elsker han pandekager, for, som han siger, de smager lidt af "barndom, glæde og hygge".

Da Danmark lukkede ned i marts 2020, begyndte flere af os at gå i køkkenet for at bage. Meget tyder på, at der blev bagt særlig mange pandekager, for antallet af Google-søgninger på pandekageopskrifter steg med 100 procent. (© Pexels.com)

Men pandekager smager også lidt af penge. I hvert fald hvis man er madblogger, fortæller han.

- Ejer man en blog, kan høje besøgstal betyde rigtig meget for din indtjening. Formår du at lave en opskrift på pandekager, som kommer til at ligge højt i Googles søgeresultat, kan det betyde, at du får flere tusind ekstra besøgende på din blog eller hjemmeside om dagen. På et helt år kan det være afgørende for din trafik, forklarer Mads Vindfeldt.

'Konkurrencen er hård'

For tre år siden fik han selv øjnene op for, hvor populære pandekager var på Google. Alligevel gav han sig god tid til at udvikle sin egen opskrift.

- Når det gælder pandekageopskrifter, så er der jo mange andre madbloggere og virksomheder, der også gerne vil være nummer ét på Google, så konkurrencen er hård. Der er bare utrolig mange pandekageopskrifter derude, og derfor skal du gøre dig ekstra umage.

Hvad man helt præcist skal gøre sig umage med, hvis man skal vinde 'pandekage-kampen', vil Mads Vindfeldt ikke afsløre.

Han vil dog gerne fortælle, at man skal sætte sig grundigt ind i, hvad folk efterspørger, når de søger. Og så skal man selvfølgelig også lave en god opskrift.

Selvom han selv har eksperimenteret længe med sin pandekageopskrift, afslører han gerne sine hemmelige tricks, og de er heldigvis overskuelige - lige meget, hvor uerfaren man er.

- Først og fremmest skal du have styr på mængderne, for du kan ikke opnå den perfekte konsistens, hvis du sjusser dig frem, forklarer Mads Vindfeld.

Når det gælder smagen, er det afgørende, at du bruger rigtigt smør og en hel vaniljestang, mener han.

- Jeg ved godt, at vaniljestænger er dyre, og mange bruger vaniljesukker i stedet, men jeg må bare sige, at pandekagerne smager bedst, hvis du bruger ægte vanilje.

Pandekagesulten? Denne opskrift på klassiske pandekager virker hver gang:

Facebook
Twitter