Imponér dine venner: Sådan laver du en simpel og uimodståelig pesto

Køkkenchef Lars Lundø viser her, hvordan du laver din helt egen løvstikkepesto.

Sommeren er for alvor over os. Og for mange betyder det middagsselskaber under åben himmel med god mad og glade gæster.

Hvis du har planer om at imponere dine gæster, men måske ikke har al tid i verden, så får du her et nemt tip: løvstikkepesto.

En italiensk klassiker

Den italienske sovs findes i dag i et utal af varianter. Ordet 'pesto' stammer fra det italienske verbum pestare, som betyder 'at slå'. For traditionelt bliver pesto nemlig lavet i en morter, hvor ingredienser bliver slået sammen til én lækker masse.

Pestoen blev opfundet i den italienske by Genova og i følge historiebøgerne stammer den kolde sovs helt tilbage fra Romerriget.

Den prisvindende køkkenchef fra Restaurant Pony, Lars Lundø, viser dig hvordan du laver simpelt laver pesto på urten løvstikke.

Og det bedste er, at løvstikken er i sæson hele året rundt - så du kan til hver en tid imponere dine gæster med den grønne sovs, som Lars Lundø her serverer med grillede forårsløg, revet kylling og pasta.

.

.

.

Facebook
Twitter