Italiensk restaurant mister sin Michelin-stjerne efter 23 år

Restaurant Era Ora, der laver italiensk mad, er for første gang siden 1997 uden en Michelin-stjerne.

Era Ora på Christianshavn var ikke repræsenteret på scenen i Norge i dag. (Foto: © BAX LINDHARDT, Scanpix)

Der var dårlige nyheder for restauranten Era Ora på Christianshavn i København, da Michelin-guiden for de nordiske lande mandag blev offentliggjort i Trondheim, Norge.

Restauranten har mistet sin ene Michelin-stjerne.

Dermed kan Era Ora, som laver italiensk mad, ikke længere pryde sig med hæderen. Det har den ellers kunnet siden 1997, hvor den for første gang fik en Michelin-stjerne.

Hos Era Ora er de skuffede, men lader sig ikke slå ud.

- Efter så mange år med en Michelin-stjerne er det et stort tab for os.

- Men vi klar til at gøre det bedre, og vi vil helt sikkert prøve at få en eller måske to Michelin-stjerner næste år. Vi giver ikke op, siger restaurantleder Elvis Torregrossa.

Han understreger, at det ikke har været nemt at beholde stjernen i 23 år. Og nu vil de på restauranten forsøge at tage bestik af den nye situation.

På sin hjemmeside beskriver Era Ora det som "et vigtigt klimaks" i restaurantens historie, da den i 1997 fik sin første stjerne.

To andre mistede stjernen

Restauranten er en af tre danske restauranter, der i den nye Michelinguide har mistet en stjerne. Studio i København mistede også sin ene stjerne, mens Substans i Aarhus, der er lukket på grund af flytning, også mistede sin stjerne.

Anderledes godt gik det for den relativt nye restaurant Alchemist med chefkok Rasmus Munk i spidsen. Restauranten blev belønnet med to michelinstjerner i første forsøg, hvilket uhyre sjældent sker.

Restaurant Jordnær i Gentofte har også en god mandag aften, da restaurantens "delikate og smukke madlavning" betyder, at Michelin belønner den med en ekstra stjerne, så den nu har to.

De nye stjerner sammenholdt med de tabte stjerner betyder, at der i Danmark - inklusiv Færøerne - er 35 Michelin-stjerner fordelt på 26 restauranter.

Det er samme antal stjerner som i 2019, hvor 28 restauranter delte stjernerne.

/ritzau/