Kærestepar med utraditionel livsstil: Bruger 400.000 kroner om året på mad

Anders Husa og Kaitlin Orr lever af at spise på restauranter over hele verden.

(© Foto: Louise Grodt Nielsen / DR)

Duften af bagværk kan spores flere hundrede meter derfra.

Midtvejs på en gade på Østerbro i København står Anders Husa i fuld gang med at skyde billeder af Kaitlin Orr, der poserer foran et af kvarterets populære bagerier.

Udstyret er i orden, og det er tydeligt, at de har gjort dette en hel del gange før. Det er faktisk bare en normal dag på kontoret for Anders Husa og Kaitlin Orr.

For fire år siden rev Anders Husa for alvor pløkkerne op og satsede det hele. Han opgav både lejlighed og job i Norge og pakkede ellers bare den store kuffert. På den anden side af kloden skete nogenlunde det samme for amerikanske Kaitlin Orr.

- Det var noget af et sats, siger Anders Husa.

De to madbloggere har lige siden levet en tilværelse, som mange af os nok misunder. De rejser verden rundt og spiser en masse mad. Mad, som de fotograferer, filmer og deler på YouTube, Instagram og deres blog.

- Det er et drømmejob. Vi kunne ikke foretage os noget andet, siger Kaitlin Orr.

De har netop taget sig en lille pause fra dagens fotosession for at fortælle historien om, hvordan man bliver international madblogger på fuld tid.

Ført sammen af norsk topgastronomi

Anders Husa på 35 år er nordmand og har en kandidatgrad i marketing. 26-årige Kaitlin Orr er fra Los Angeles og har læst psykologi.

De to madentusiaster mødte hinanden for to år siden over norsk michelinmad og har været uadskillelige lige siden. Det var Kaitlin Orr, som tog initiativ, da de sad ved siden af hinanden til et gruppearrangement på en af verdens bedste restauranter i Oslo.

- Vi sad ved siden af hinanden til middagen. Det endte med, at jeg spurgte Anders, om han ville rejse med mig rundt i Skandinavien. Og så har vi rejst sammen lige siden, siger Kaitlin Orr.

Anders Husa er oprindeligt fra vestkysten i Norge. Han boede i Oslo i 12 år, inden han begav sig ud på eventyr. Han sætter desuden selv pris på at kokkerere, og hans speciale er tacos. (Foto: © Per Meurling)

Anders Husa og Kaitlin Orr laver selv alt indholdet til deres kanaler, og når de arbejder, så er arbejdsfordelingen fast: Anders er ansvarlig for at fotografere, filme og redigere indhold til deres kanaler, og Kaitlin skriver indlæg til bloggen.

- Det ligner måske, at vi har det sjovt hele tiden, og at vi aldrig arbejder. Selvfølgelig er det et drømmejob, men det er også hårdt. Vi forlader aldrig kontoret, fordi jobbet er så stor en del af vores livsstil, fortæller Kaitlin Orr.

Inden parret fandt sammen om kærlighed og arbejde, var interessen for mad stor hos dem begge. Anders Husa startede med at hobby-blogge om mad for ti år siden, og efter fire år blev det til en fuldtidsbeskæftigelse. Kaitlin Orr startede en madblog, imens hun studerende, og endte på samme vis med at gøre det på fuldtid. Allerede dengang spiste hun ude seks ud af ugens syv dage.

I dag er deres mission at teste restauranter og spise ude så meget som muligt for at kunne lave den bedste guide til deres følgere. Bliver man træt af det?

Ikke dem. Parret fortæller, at de bruger mange timer på at researche på restauranter og være i kontakt med andre inden for branchen, men at det er alle arbejdstimerne værd.

- Vi elsker at få respons fra følgere. Det er derfor, vi gør det her, siger Anders Husa.

Arbejder med forretningspartnere

Anders Husa og Kaitlin Orr lægger altså ikke skjul på, at deres livsstil er hårdt arbejde, og derfor er det også vigtigt med en afbalanceret hverdag.

- Vi spiser meget mad, så vi bliver nødt til at motionere. Vi træner hver eneste dag, fortæller parret, som er nødt til at arbejde hårdt, for at butikken løber rundt.

- Vi bruger mange penge, så vi er nødt til at tjene penge, siger Anders Husa og oplyser, at parret alene i 2019 brugte over 400.000 kroner alene på restaurantbesøg.

26-årige Kaitlin Orr er født og vokset op i Los Angeles. Hun har senere boet og studeret psykologi i New York. Og nå ja, så elsker hun naturligvis burgere. (Foto: © Anders Husa)

For at kunne betale de mange restaurantbesøg, arbejder de sammen med eksterne virksomheder.

- Det er et job med høje omkostninger. Vi arbejder derfor med forskellige partnere for at kunne finansiere livsstilen - for eksempel turistbureauer, hoteller og forskellige madvirksomheder, fortæller Anders Husa og uddyber, at de lige har lavet et samarbejde med et norsk firma, som leverer frugt og grønt til restauranter.

Aftalen gik ud på, at parret skulle lave to YouTube-videoer til deres egen kanal, hvor firmaet omtales.

Parret lægger dog vægt på, at det er dem selv, som udvælger hvilke restauranter, de vil arbejde med, og de går aldrig på kompromis.

- Vi bruger alle vores penge på mad. Det er sindssygt, siger Kaitlin Orr og bliver suppleret af Anders Husa.

- Folk forventer, at vi bliver betalt af restauranterne. Mange spørger til det. Men hvis du som blogger er sponsoreret af restauranter, føler dine følgere ikke, at dit indhold er troværdigt. Vi beder derfor aldrig nogen restaurant om at betale os eller invitere os til et gratis måltid.

Ælle bælle.. København

Norge og USA forenet i København. Selvom Anders Husa og Kaitlin Orr er vant til at rejse meget, besluttede de sig for at etablere en form for base i en lejlighed på Amager for et halvt år siden.

- København har været min yndlingsby i lang tid, så hvorfor ikke slå sig ned her. Jeg elsker atmosfæren - byen i sig selv, cykellivet, kanalerne og ikke mindst maden. Derudover ville det være langt mere besværligt at få opholdstilladelse i USA, siger Anders Husa.

Selvom Kaitlin havde en mindre krise over corona-nedlukninger og rejseforbud, erkender hun også, at det har været ganske godt at slå sig ned og lære København bedre at kende.

Som en følge af corona-situationen og som sidegeschæft til madbloggerlivet, er parret begyndt at arrangere guidede madture rundt i København. Konceptet går ud på, at følgere kan booke en tur med parret, hvor de sammen tager rundt til forskellige madsteder.

Indtil grænserne åbner mere op for udrejse, har parret planer om at udforske København endnu mere. Ifølge dem begge er der stadig en masse mad, som skal udforskes her.

- Vi kommer til at rejse igen en dag. Men indtil da nyder vi at være i København. Den har en masse at byde på og nogle af verdens bedste restauranter.