Kage-fænomen har ramt Danmark: Se Bagedyst-finalist lave ultrapopulær kage

Glaze-kager hitter som aldrig før. Se Jon Daniel Edlund jonglere den klistrede og farverige sovs.

Kender du glaze-kagen? Den frosne kage med den super skinnende overflade? Hvis det siger dig noget, er det måske, fordi du har set den i 'Den store bagedyst'.

Inden kageprogrammet begyndte at vise glazekager for et par få år siden, var de skinnende pyntekager ikke rigtig noget, vi danskere gjorde os så meget i.

Men i dag er det blevet ret så populært at lave glazekager, når det skal være rigtig festligt og fornemt. Og det skyldes i høj grad 'Den store bagedyst', som har været med til at sætte glaze-teknikken på kage-landkortet. I hvert fald hvis man spørger Mia Franck Nersting, der sammen med sin datter Sara Nersting driver KforKage, som er en af landets største kageudstyrs-webshops:

- Vi har de sidste år set en kraftigt stigende interesse for glaze-tilbehør, og der er ingen tvivl om, at Bagedysten er afgørende for den forespørgsel, siger Mia Franck Nersting.

Mia Franck forklarer, at hver gang et program af 'Den store bagedyst' løber over skærmen, kan det mærkes konkret på salget i webshoppen.

Ovenfor kan du se, hvordan det ser ud, når sidste års Bagedyst-finalist Jon Daniel Edlund hælder glaze på en kage.

- Vi ser den kraftigste respons, hvis bagedystdeltagerne arbejder med chokolade, men det gælder også, hvis de laver glazekager. Så vælter det ind bagefter med bestillinger på færdig glaze og værktøjer til at lave glaze fra bunden, siger Mia Franck Nersting.

Hun understreger, at de hos webshoppen både kan mærke aktivitet i dagene op til, at Bagedysten bliver sendt, og at aktiviteten stiger yderligere, når ugens program er løbet over skærmen.

Er du nysgerrig på at lave glaze? Her får du fire gode råd og en opskrift:

  • Hold stavblenderen nede i glazen, når du blender den, så der ikke kommer luftbobler i.

  • Sørg for, at glazen er omkring 32-35 grader, når den kommes på.

  • Sørg for, at kagen er frossen, når glazen hældes over.

  • Vær klar og fokuseret, når du skal hælde glazen over - du har kun ét forsøg til at få det til at lykkes.