Københavns ukronede burger-dronning er skuffet over amerikanerne: 'Danmark laver bedre burgere end USA'

Under aliasset 'burgerqueenofcopenhagen' dyrker Julie Engelmann Mollerup sin store passion med sine tusindvis af følgere på Instagram.

(Foto: © Privatfoto. Illustration: Oliver Seppo og Nicolai Bruun, DR)

De fleste kan lide en saftig burger med salte pomfritter og en iskold cola dagen efter en bytur.

Og mange har måske gode minder med drive in-snask på bagsædet af forældrenes stationcar.

Men Julie Engelmann Mollerups forhold til burgere er lidt udover det sædvanlige.

Det er bestemt ikke urealistisk, at hun sætter tænderne i en burger op til fire gange om ugen, og hun deler flittigt sin passion med sine mere end 18.000 følgere på Instagram.

Meget passende går hun under navnet 'burgerqueenofcopenhagen' - på dansk 'Københavns burger-dronning' - på det sociale medie.

Navnet er Julie Engelmann Mollerups søsters påfund.

- Det blev lidt en joke, efter jeg var i USA i 2014, hvor jeg spiste en helt absurd mængde burgere på tre uger, griner hun.

De mange oplevelser med snaskede boller, bøffer og fritter i burgerens moderland resulterede ikke bare i en ny titel som ukronet burgerdronning.

Den amerikanske burger-tour plantede nemlig også en tanke i Julie Engelmann Mollerup.

En tanke, der potentielt kan få de stolteste, burgerelskende amerikanere til at få burgerbollen galt i halsen:

"Dét burde man sgu da kunne gøre bedre."

Danske burgere er de bedste

Da Julie Engelmann Mollerup kom hjem fra USA, ventede den københavnske burgerscene.

Og som den burgerdronning hun var blevet, spiste hun sig igennem burgerlandskabet herhjemme for at be- eller afkræfte tanken, der stadig lurede i baghovedet.

Et næsten systematisk og massivt hav af burgere senere, tør hun nu godt at slå fast:

- Burgerne er meget bedre i København end i USA.

Det store fokus på råvarer og nicher indenfor burgerfaget i Danmark er især noget, der skiller sig ud, mener hun.

- Der er en tankegang, hvor man fokuserer på nogle bestemte ting og optimerer dem, i stedet for at det skal være så overflods- og samlebåndsagtigt som i mange af de store kæder.

Julie Mollerup har ikke fået en passion for hvide boller med bøf, ost og dressing fra fremmede. Faktisk er hele hendes familie godt og grundigt vilde efter burger. - Min far elsker det bare. Vi er vokset op med take away-søndag, fortæller hun. (© PRIVATFOTO)

Af samme årsag spiser hun kun sjældent burgere fra de store burgerfranchises, som ellers også fylder godt i landskabet herhjemme. I stedet går hun efter steder, hvor hun kan mærke, at der er kælet for hver enkelt burger.

Det er oplagt at tro, at Julie Engelmann Mollerup efterhånden må kende hver en afkrog af den danske burgerbranche, men burgerdronningen føler sig langt fra mættet - hverken på oplevelser eller lysten til at spise burger så intensivt, som hun gør.

- Den danske burgerscene er kæmpestor, og der er en stor burgerhype, så der sker hele tiden noget nyt. Jeg kan jo nærmest ikke følge med, griner hun.

Hun peger på, at den danske burgerscene kun bliver mere og mere divers, fordi alt fra gourmetkokke og andre passionerede iværksætter efterhånden har kastet sig over burgerdillen.

- Der så mange forskellige muligheder, så det er jo ikke bare en caféburger, man får mere. Jeg synes, det er sjovt at udforske alle de muligheder, der egentlig er i en burger, siger hun.

Hun har spist burger med alt fra trøffel til quinoa-bøffer og har svært ved at sætte en finger på, hvad der udgør den perfekte burger.

Så selvom hun bestemt ikke er burgerkræsen, er der alligevel én ting, der kan få hendes burgerhjerte til at briste.

- Det må simpelthen bare ikke blive for tørt, siger hun.

Burgerpassionen lever på Instagram og i familien

Meget af sin inspiration til burgersteder og nye oplevelser finder Julie Engelmann Mollerup på Instagram. Og hun er langt fra den eneste, der dyrker fællesskabet om den simple bolle med fyld på platformen.

- Jeg går helt klart mest ud og spiser burgere, men det hænder da, at jeg laver det selv, når jeg er sammen med folk. Men det er sjældent mig, der foreslår det, fordi jeg synes, jeg i forvejen udsætter dem for så mange burgere i løbet af en uge, siger Julie Mollerup. (© PRIVATFOTO)

- Der er rigtig mange på Instagram, der ikke fokuserer på andet end burgere, fortæller den ukronede burgerdronning, som udelukkende ser sin profil som en hobbyaktivitet ved siden af sit job som farmaceut.

Hun har mødt flere ligesindede burgerelskere gennem platformen, som hun udveksler erfaringer, anbefalinger og anekdoter - og likes - med.

- Det giver jo en eller anden form for åndssvag bekræftelse at lægge noget op, som andre kan lide, siger hun.

Men det virtuelle fællesskab udmunder ikke bare i likes og virtuelle relationer. Julie Engelmann Mollerup har også fået nye venskaber og mødt flere af de burgerglade instagrammere i den virkelige verden.

Derfor behøver hun heller aldrig at være nervøs for at mangle nogen at tage med på burgereventyr.

Både virtuelle og virkelighedens venner står klar, men det er ikke mindst med familien, hun har de største burgeroplevelser.

- Vi har været i alt fra Aabenraa til Frederikshavn, fordi der var burgere, jeg bare skulle prøve. Hele familien tager med, for at jeg kan udvide min burgerviden, griner hun.