Køkkenchef om stjerneregn: 'Det er en drengedrøm, der er gået i opfyldelse'

Køkkenchef på Alchemist, Rasmus Munk, havde ikke regnet med den hæder fra Michelin-guiden.

Kok og køkkenchef Rasmus Munk har drømt om michelinstjerner siden 2015. I år høstede han til gengæld to stjerner på én gang. (Foto: Martin Lehmann)

Kokken og køkkenchefen Rasmus Munk er overvældet og taknemmelig.

For seks måneder siden åbnede han restauranten Alchemist på Refshaleøen i København, og i aften lykkedes det ham at gå fra ingen stjerner til to af de eftertragtede michelinstjerner.

Den 29-årige kok befinder sig i den norske by Trondhjem, hvor årets stjerneuddeling har fundet sted.

- Jeg havde aldrig regnet med to stjerner. Det sker sjældent, at de deler to stjerner ud fra begyndelsen, og vi har jo kun været åbnet i seks måneder, siger Rasmus Munk til DR.

Selvom restaurant Alchemist fra begyndelsen har fået stor anerkendelse fra deres eksperimenterende køkken med den ekstravagante menu på 50 retter, var Rasmus Munk ikke sikker på, om Guide Michelin ville se potentialet i hans restaurant.

Lammehjerne i kirsebær sauce og fisk serveret i plastic. Retterne på Alchemist har alle dage været skilt sig ud. Her er det retten 'pigeon'. (Foto: Martin Lehmann)

- Jeg havde min tvivl, om vi overhovedet kunne være med i guiden, og jeg havde indstillet mig på, at stjernerne ikke var noget, jeg skulle gå efter. Mange folk har talt om, at det vi lavede, var for mærkeligt for Michelin, men det kunne vi så feje af bordet i dag, siger Rasmus Munk og uddyber:

- På vores restaurant skal man slikke på en tunge og sutte is ud af et yver. Gæsterne bliver virkelig prøvet af, og hvis Michelin kan rumme det, så siger det mere om dem end om alle rygterne om, at vi var for mærkelige til Michelin.

Rasmus Munk har drømt om stjerner længe

Tilbage i 2015 åbnede Rasmus Munk den første version af restaurant Alchemist. På det tidspunkt var han 24 år.

Restauranten lå på Østerbro, og der var kun plads til 15 spisende gæster. Allerede dengang var menuen i den ambitiøse ende med 45 serveringer. Mange af retterne rummede også politiske og etiske budskaber, ligesom menuen på den nye Alchemist gør i dag.

Anmelderne roste hans ambitiøse og kreative tilgang, men michelinstjerner kom der ingen af.

Ifølge Rasmus Munk var han grædefærdig, da han ikke blev tilgodeset af Michelin tilbage i 2017.

I aften er det dog en ganske anden følelse, han står tilbage med.

- De stjerner har været en drengedrøm for mig og hele vores team. Vi har arbejdet længe, brugt mange penge og trænet hårdt for at komme hertil. Så er det fantastisk, at de kan rumme os og lide diversiteten.

FacebookTwitter