Kronprins Frederik imponerede vært i Nak & Æd: 'Jeg troede ikke, det var noget, man lige gjorde, når man er kronprins'

Kronprinsen faldt nemt ind i omgivelserne, da han tog på hjortejagt med 'Nak & Æd'.

Selvom Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk har været verden rundt for at nakke og æde vilde dyr, har de aldrig været på jagt i den nordsjællandske Gribskov. Men det blev muligt, da kongehuset i skikkelse af kronprins Frederik inviterede dem på jagt efter sikahjorten. (© DR)

OBS! Denne artikel afslører, hvad der sker i ugens udgave af 'Nak & Æd'. Hvis du vil se programmet, inden du læser, så hop straks over på DRTV her.

De har nakket alt fra bævere i Norge og alligatorer i Florida til vortesvin i Mozambique. Så på trods af at ugens udgave af 'Nak & Æd' "bare" foregik i en nordsjællandsk skov, var der alligevel noget ganske særligt ved programmet.

Jægeren Jørgen Skouboe og kokken Nikolaj Kirk fik nemlig selskab af kronprins Frederik, som deltog i både jagt, madlavning og den efterfølgende jagtmiddag.

Det lykkedes nemlig trioen at få nedlagt ugens bytte - en sikahjort. Til stor glæde for de berejste værter og ikke mindst for ugens gæst.

- Det er for vildt det her. Tænk, at vi selv har været vidne til, at den blev skudt, og nu skal vi så selv have det ned i mund og mave, siger kronprinsen i programmet, mens han står over bålet i 'Nak & Æd'-lejren og rører i gryden med flamberet sikahjort.

En ret, der i dén grad falder i god jord:

- Det smager af mere. Det er i min fars ånd det her mad.

Nak & Æd: Sæson 12 – En sika i Gribskov

1. jul 2021 | 58 min.
SE PÅ DRTV
Billede der beskriver indhold fra Nak & Æd: Sæson 12 – En sika i Gribskov der kan ses på DRTV

En mand, der er vant til at gå på jagt

At kronprins Frederik da også følte sig i ét med naturen og hjemme i den primitive 'Nak & Æd'-lejr var helt tydeligt, fortæller Jørgen Skouboe.

- Lige fra hans ankomst kunne både Nikolaj og jeg mærke, at han havde det godt med os og faldt nemt ind i omgivelserne. Og som man kan se i programmet, så går der ikke særlig længe, før han siger, at vi bare kan droppe tiltaleformen og sige "du" i stedet for "De".

Under både jagten og middagen kunne han tydeligt mærke, at kronprinsen har gået på jagt, siden han var 16 år.

- Det blev særligt tydeligt, da vi på jagten gik hen mod den hjort, jeg lige havde skudt. Der kunne jeg se, at han begyndte smøge ærmerne op, så han kunne være klar til at skære dyret op og tage indvoldene ud, siger Jørgen Skouboe og fortsætter:

- På den ene side tænkte jeg, at det er da måske ikke noget, man lige gør, når man er kronprins, og på den anden side var det jo meget naturligt med den baggrund, han har. Der var i hvert fald ingen tvivl om, at han er en mand, der er vant til at bruge kroppen og gå på jagt, siger Jørgen Skouboe.

Dug på bordet er et sjældent syn i 'Nak & Æd'-programmerne, men da kronprinsen skulle spise med, følte Jørgen Skouboe og Nikolaj Kirk alligevel, at de måtte gøre sig lidt umage med opdækningen. (© DR)

Måtte knibe sig selv i armen

For Jørgen Skouboe var det ikke bare kronprinsens medvirken, der gjorde jagten i Gribskov til noget særligt.

Normalt er det nemlig vanskeligt at komme på jagt efter det såkaldte sikavildt i Danmark. Og specielt i Gribskov, hvor kongehuset normalt råder over jagtretten.

Så hvordan kom aftalen med kongehuset overhovedet i stand?

I virkeligheden var det ikke holdet på 'Nak & Æd', der fik ideen. Det var kongehuset, fortæller redaktør på programmet, Anders Roholt.

- Det skete simpelthen på den måde, at vi for et år siden fik en invitation fra kongehuset til at komme med på sikajagt. Derefter tog vi til København og holdt et møde med dem, hvor vi fik at vide, at kronprinsen gerne ville deltage, og jeg må indrømme, at jeg da lige måtte knibe mig selv i armen.

Men invitationen var god nok, og i dag er både Anders Roholt, Nikolaj Kirk og Jørgen Skoubo er glade for, at de takkede ja.

- Vi følte i dén grad, at vi var på bølgelængde med kronprinsen, og så var det da også spændende at arbejde sammen med kongehuset og Naturstyrelsen, som hjalp os utroligt meget med forberedelserne. Skulle jeg få tilbuddet en anden god gang, vil jeg i hvert fald ikke tøve med at sige ja, siger Jørgen Skouboe.

Du behøver ikke nødvendigvis skyde din egen aftensmad for at lave mad, som de gør det i 'Nak & Æd'.

Her er tre bud på opskrifter fra programmet, som er uden kød og nemme at gå til.

Facebook
Twitter