Lav et lækkert tilbehør: Dampet spidskål med smør og timian

De lysegrønne, sprøde spidskål bliver bløde og milde når de dampes, hvilket smager fantastisk. Få inspiration her.

Er du ikke den store kålspiser, men vil gerne være det? Så er spidskål et godt sted at starte.

Det aflange kålhoved er et godt 'begynderkål', da det har en meget mild kålsmag. Det har hverken den samme kraftige kålsmag eller den samme grove struktur, som andre kålsorter kan have.

Sommerkål, som spidskål også kaldes, er nemt at tilberede og kan desuden laves på alverdens måder. Det kan steges, grilles, dampes, stuves, bages eller spises rå.

Her får du en opskrift på spidskål, der er dampet i citronsaft med smør og timian.

Det fungerer godt som tilbehør til kød, hvis du vil skære ned på mængden af brød, kartofler eller pasta.

Anna Skov SørensenSmørdampet spidskål med yoghurt-flødedressing 25 min. 4 pers.
timeperson

Del: