Lav selv Blomsterberg og Prices nytårsmenu

Jomfruhummer, tatar, torsk og en dessertbombe er på menuen, når James Price og konditor Mette Blomsterberg står for maden. Her får du alle opskrifter, så du kan lave menuen derhjemme.

Tatar, torsk, friterede jomfruhummerhaler og en nytårsbombe - sådan et Mette Blomsterberg og James Prices lækre nytårsmenu. Her får du opskrifterne, så du kan lave den selv. Foto: DR

Vil du servere en nytårsmenu, som er en kongelig værdig? Så får du herunder opskrifter til den menu, som James Price sammen med Mette Blomsterberg laver i programmet 'Nytår i det kongelig kobberkøkken'. I programmet kokkererer de to i dronningens gamle kobberkøkken, og menuen står på hummerhaler, tatar, torsk og en fantastisk dessertbombe.

Herunder kan du klikke dig frem til opskrifterne, så du kan kreere en kongelig menu til gæsterne nytårsaften.

Friterede Jomfruhummerhaler med kryddermayonnaise

Jomfruhummerhalerne bliver friteret i en let beignetdej og serveret med en lækker mayonnaise med blandt andet chili og kapers.

Rørt tatar med ægte kaviar

Det er vigtigt at vente med at røre tataren til forretten til sidste øjeblik, så er smagen mest frisk og lækker. Tataren bliver serveret med ægte kaviar, citronmayonnaise og æggeblomme af vagtelæg.

Bagt torsk med østers, jordskokker og rødbedegelé

Torsk er en klassisk ret til nytårsaften, men sjældent er nytårstorsken serveret som hver, hvor den bliver bagt og serveret med østerstatar, gremolata og en rødbedegele.

Nytårsbomber

'Den absolut flotteste dessert, han nogensinde har set'. Sådan betegner James Price den dessert, Mette Blomsterberg laver til nytårsbordet. Den består af en valnøddebund med en karry-karamel parfait dækket af marengs og pyntet med kobberfarvet fyrværkeri.

Se 'Nytår i det kongelige kobberkøkken' i aften kl. 21 på DR1