Michelin-restaurant genåbner med lavere priser: 'Vi vil have danskerne ud at spise'

Efter to måneders corona-dvale åbner restauranter over hele landet igen.

Der er kamp om de danske kunder, når restauranterne åbner igen. Nogle restauranter har derfor valgt at sænke priserne på deres menuer. (Foto: BAX LINDHARDT)

Har noget af det værste ved corona-krisen været, at du ikke har kunnet nyde lækker mad tilberedt af kokke på en restaurant, kan du nu ånde lettet op.

Fra i dag åbner restauranter over hele landet nemlig op igen efter to måneders corona-dvale. Det sker som led i fase 2 af genåbningen af Danmark.

En af gourmetrestauranterne, der åbner i denne uge, er den tostjernede Michelin-restaurant AOC samt restauranterne No. 2 og Trio.

De drives alle af Christian Aarø, der har valgt at genåbne på utraditionel vis. Som den eneste Michelin-restaurant herhjemme genåbner AOC med nedsatte priser.

- Vi vil have danskerne ud at spise, og derfor sætter vi prisen ned. Vi kommer til at mangle vores turister, som i denne periode normalt står for 75 procent af de bookede borde. Så det gælder om at få lokket nye kunder i butikken, siger han.

Kæmper om de samme danske kunder

Hos AOC har man skåret 15 procent af prisen på menuen. Den koster normalt 2.000 kroner, men de næste tre måneder koster den 1.700 kroner.

På restaurant No. 2 sænkes prisen på menuen med 100 kroner til 395 kroner, mens man på restauranten Trio laver en treretters genåbningsmenu til 450 kroner.

- Det er svært at navigere i, hvad der kommer til at ske de næste seks måneder. Men vi ved, at turisme og konference-bespisning er fuldstændig dødt de næste mange måneder.

- Så kampen bliver hård, og vi må tage utraditionelle metoder i brug. Alle restauranter er tilbage nu, og vi kommer til at kæmpe om de samme danske kunder de næste mange måneder, lyder det fra Christian Aarø.

Her ses ejer Christian Aarø og køkkenchef Søren Selin tilbage i 2015, da AOC modtog to Michelinstjerner. (Foto: Jens Dresling © (c) Scanpix)

Det er dog til en ny virkelighed, at restauranterne åbner.

Fødevarestyrelsens

retningslinjer
kræver, at der skal være mindst to kvadratmeter per person.

Der må højst være ti personer i et selskab, og der skal mindst være en afstand mellem bordene på en meter. Derudover skal kunderne have nem adgang til håndhygiejne, hvilket vil sige håndsprit eller sæbe.

Restauranterne har også fået

påbud
om at sende de sidste gæster hjem ved midnat.

Retningslinjerne har dog ikke været svære at overholde på Christian Aarøs restauranter. På AOC er der i forvejen så god plads, at man ikke behøver at fjerne borde.

- Den konstante afspritning kan dog blive en udfordring, fordi det ikke ligger i rutinen. Det er en rutine, der skal læres, men det kommer til at gå hurtigt, mener han.

Christian Aarø har en

opfordring
til alle danskere, der ser ud til at måtte 'nøjes' med at afholde sommerferie i Danmark.

- Vi danskere skal benytte os af hele Danmark. Tag til København, Vesterhavet, Skagen - alle egne af landet - og benyt jer af alle de muligheder, der er. Og husk også at gå ud og spise, lyder det grinende fra Christian Aarø.

Folk er klar til at spendere penge

Hos

Horesta
, der er en brancheforening for hotel-, restaurant- og turisterhvervet, melder man om stor interesse for at komme ud at spise.

Det fortæller Katia Østergaard, der er administrerende direktør.

- Jeg har talt med rigtig mange restauranter, som siger, at de har modtaget rigtig mange bookinger til i aften og resten af ugen.

- Vi mærker, at der er en opsparet lyst blandt danskerne til at gå ud.

Michelinrestauranten AOC har normalt plads til 35 gæster, og det bliver der ikke lavet om på, da man allerede opfylder myndighedernes skærpede corora-krav. (Foto: Signe Birck © AOC)

En, der i den grad er klar på at komme ud og spise på restauranter igen, er den 31-årige blogger Rasmus Palsgård.

Han driver bloggen Feinschmeckeren, hvor omdrejningspunktet er Michelin-mad, fine vine og luksus.

I en corona-fri verden plejede Rasmus Palsgård at spise ude 100 gange om året. Så han har fingeren på pulsen, når det kommer til gourmetspisning herhjemme.

Han kan godt se fidusen i AOC's

midlertidige
prisnedsættelse, men han mener ikke, det er udtryk for en
tendens
.

- Min blog Feinschmeckeren og mit arbejde som madskribent har aldrig handlet om at blive rig eller være fin på den. Jeg er bare grundlæggende dybt optaget af kvalitet og godt håndarbejde, lyder det fra 31-årige Rasmus Palsgård. (Foto: Andreas Bro © dr)

- På kort sigt giver det god mening at lokke med tilbud for at positionere sig, men omvendt tror jeg, at mange folk er klar til at bruge penge igen, siger han.

Han mener, at den to måneder lange nedlukningsperiode har gjort, at mange har sparet penge op. Penge, som man nu er klar til at bruge af.

- Der har været hele takeaway-bølgen, hvor man har

opfordret
hinanden til at støtte restauranterne. Den mentalitet tror jeg, rigtig mange tager med sig, nu når restauranterne åbner igen, lyder det fra Rasmus Palsgård.

Facebook
Twitter