Påsken står for døren: 10 retter til den ultimative påskefrokost

Tarteletter, lammespyd, hønsesalat og kartoffelblinis. Få inspiration til påskeretterne her.

Hjemmelavet hønsesalat, røget laksesalat, tarteletter og grillede lammespyd er nogle af de påskeretter, du kan imponere dine gæster med. (© dr)

Gækkebreve, påskeæg og de kristne helligdage.

Påsken er fuld af traditioner, og blandt dem finder vi også den klassiske påskefrokost.

For mange er påskefrokosten en tilbagevendende begivenhed, hvor familien samles omkring lækre retter, der hører påsken og foråret til.

Men hvad skal der egentlig serveres til den store påskemiddag?

Vi har samlet 10 bud på både klassiske og lidt mere moderne påskeretter, så du kan diske op med den ultimative påskemiddag.

Lækre hapsere: Kartoffelblinis med rejer

Disse lækre kartoffelblinis med rejer kan du både servere som appetizer, eller du kan servere dem som en af retterne på påskebordet. De små blinis kan laves i god tid, og så kan du anrette dem med reje-friskosten lige inden, gæsterne ankommer.

Sild skal der til

Det er ikke kun i julen, at den klassiske karrysild er et hit – den passer også perfekt til påskebordet. Brødrene Price har lavet denne nemme udgave, hvor silden er blandet i en god, hjemmelavet karrysalat.

Ingen påske uden æg: Kogte æg med sennepssauce

Navnet skidne æg er måske ikke så appetitligt, men man skal ikke lade sig snyde, for retten er virkelig velsmagende. Man kan roligt kalde retten for en ægte påskeklassiker, da den traditionelt blev spist påskelørdag. Denne dag blev også kaldt skidne lørdag, og her skulle man have noget nemt at spise, dadet var den store vaske- og rengøringsdag mellem helligdagene. Deraf fik retten eftersigende sit navn.

Familiens favorit: Fiskefilet med hjemmelavet remoulade

Det er slet ikke svært at lave sine egne fiskefileter – og så smager de altså meget bedre end dem, man køber. Mens paneringen sætter sig, og fiskefileterne bliver stegt, kan du lave din egen remoulade. Den finder du også opskriften på her.

En god hønsesalat er en sikker vinder

Hvis der står en hjemmelavet hønsesalat som denne på bordet, bliver den helt sikkert spist hurtigt, så husk at lave rigeligt. Den er nem at lave og smager fantastisk.

Mere godt fra havet: Gravad laks med rævesauce

Laks er lækkert og passer godt til det ultimative påskebord. Her får du Anne Hjernøes opskrift på hjemmelavet gravad laks på både den hurtige og den langsomme måde. Laksen får masser af smag ved begge metoder, og rævesaucen giver et godt modspil til den fede laks.

Laks på den moderne måde

Er du mere til en moderne udgave af den klassiske laks, kan du prøve denne laksesalat af røget laks med agurk og radiser. Den er perfekt på et stykke godt rugbrød, så du kan anrette laksen i en skål og servere dildolien og den hjemmelavede mayonnaise til.

Klassiskeren: Tarteletter med høns i asparges

Som en del af de varme retter kan du servere en sand klassiker: Tarteletter. I denne opskrift af Brødrene Price laver de tarteletterne selv, men du kan selvfølgelig også købe tarteletterne, hvis du er knap på tid.

Lækkert lam: Grillede lammespyd i god marinade

Et andet bud på en varm ret er disse lækre lammespyd. Hvis du fyrer op i grillen, opnår du det bedste resultat, men de bliver også supergode på en varm (grill)pande. Se videoen under opskriften, hvor mesterkok Lars Lundø viser stegeprocessen og laver en simpel salat til.

Skønne kyllingefrikadeller med gulerødder

Frikadeller er altid godt på frokostbordet. Men i stedet for de klassiske frikadeller kan du prøve disse saftige kyllingefrikadeller med gulerødder. De er gode både varme og kolde, og gulerødderne giver dem en fin farve.

Facebook
Twitter