Sådan gør du en lækker grøntsagsdiva endnu bedre

Hvide asparges er gudeføde for sommer-fans. Her viser køkkenchef Lars Lundø, hvordan du forædler divaen, der headliner i dit lokale supermarked lige nu.

Mens cykelfans har deres Tour de France, og musikelskere deres Roskilde Festival, så peaker aspargeselskere lige nu.

Butikkerne bugner lige nu af den fine grøntsag, som man begyndte at dyrke for 5.000 år siden i Egypten, da faraoerne kårede den til gudeføde.

Grøntsagen er ikke kostbar, men til gengæld er sæsonen kort - indtil sidst juni - efter en dyrkningsperiode, der kræver omsorg ud over det sædvanlige. Med andre ord, så gælder det om at rykke, når grøntsagernes kridhvide diva er landet.

Men hvad stiller man så op med den?

For at du kan imponere dine nærmeste med en lækker forret, har vi allieret os med prisvindende køkkenchef fra Restaurant Pony, Lars Lundø, der om nogen har specialiseret sig i det klassiske køkken med lokale sæsonvarer.

Her viser han et simpelt - men blæret - trick til at nyde aspargesens fine, ærteagtige smag hele året rundt.

Og til at servere den på en måde som er Instagram værdig. Gris, urt og asparges.

Så simpelt kan det gøres.

.

.

.