Sæsonens fisk på menuen: Syv inspirerende opskrifter

Få inspiration til, hvordan du kan bruge fisk, som er i sæson i januar.

(©(c) DR)

Torsk, lyssej, mørksej, kuller, kulmule, rødtunge og ising.

Det er nogle af de fisk, der er i sæson i januar.

- Når man køber fisk, der er i sæson, så er kødet anderledes og mere fast, fortæller Jytte Thiesen, medejer af Havnens Fiskehus i Esbjerg.

Vil du gerne prøve andre fisk end den klassiske laks og torsk, kommer Jytte Thiesen her med et bud:

- Jeg mener, at kulleren og kulmulen er oversete fisk. Kulmulen har meget tyndt skind, hvilket gør, at man kan stege den med skindet og få det ekstra sprødt.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg. Her tæller fisk på dåse også med.

Læs videre og få inspiration til, hvordan du kan få mere fisk ind i hverdagen.

Fiskefrikadeller med kaperssauce

timeperson

En rigtig lækker hverdagsret med fiskefrikadeller, lavet på torsk og torskerogn. Frisk torskerogn kan fås hos fiskehandleren i januar og februar, og smager virkelig dejligt.

Risotto med fisk

timeperson

Der er ikke meget der stikker en cremet, vellavet risotto. Det skulle lige være en cremet, vellavet risotto med torsk.

Torsken er ikke billig, men kan sagtens skiftes ud med andre hvide fisk såsom kuller, lys- eller mørksej, der nogle gange også er billigere.

Risottokugler med torsk

Mikael Ladegård LaursenFriterede risottokugler med torsk 40 min. 2 pers.
timeperson

Har du planer om at lave opskriften ovenover med risotto og torsk, kan du lave en stor portion og komme noget i køleskabet til dagen efter. Så ruller, panerer og friterer du blot risottomassen, og så får du disse lækre, sprøde kugler. Mums.

Bagt helleflynder med skalotteløg, citron og persille

timeperson

Adam Aaman har kreeret en lækker, hurtig og virkelig nem ret med helleflynder, som du får her.

Rødtunge i papilotte

timeperson

'En papilotte' er en tilberedningsmetode, hvor fisken pakkes ind i bagepapir og bages i ovnen. Saften og smagen fordamper dermed ikke ud i ovnen, og du får en pakke fuld af smag.

Frisk forårsrulle med paneret fisk

timeperson

Disse friske forårsruller med paneret fisk er et lækkert asiatisk indspark i din hverdag. Dyp dem i peanutsauce, og kom de grøntsager og krydderurter i, som du bedst kan lide.

Stegt kulmule med spidskålssalat

timeperson

Stegning er en meget brugt tilberedningsmetode til fisk - og det er ikke uden grund. En saftig fisk med sprødt skind går man simpelthen aldrig galt i byen med. Velbekomme.

Se her, hvordan du fileterer en rødspætte:

https://www.dr.dk/mad/artikel/koekkenteknik/video-saadan-fileterer-du-en-roedspaette

Del: