Savner du også sol og sommer? Her er seks italienske livretter

Drømmer du dig til varmere himmelstrøg i disse kolde snevejrsdage? Her er seks opskrifter på italienske favoritretter, der næsten sender dig sydpå.

Pasta, pizza og lasagne er blot nogle af de klassiske retter, der gør det italienske køkken så fantastisk. (© Maksim Shebeko - Fotolia)

Italiensk mad er danskernes favoritmad, når de skal spise andet end dansk mad, viser undersøgelsen Madkulturens Madindeks fra 2015, hvor det også viste sig, at pizza er den næstmest populære ret på aftensbordet i danske hjem - kun overgået af rugbrød med pålæg.

Og der er ikke noget som et lækkert, italiensk måltid, der kan bringe minder om sol og sommer i disse snevejrsdage.

Vi har her samlet seks af de mest kendte og elskede retter, der kan flytte Italien lidt tættere på.

1. Spaghetti carbonara

En af de mest elskede pastaretter er spaghetti carbonara, hvor spaghettien blandes med æg, revet ost og stegt bacon. Husk at bruge lidt af kogevandet til saucen, som James Price beskriver i opskriften herunder. Det gør saucen endnu mere cremet.

2. Lasagne bolognese

Den helt klassiske lasagne med en bolognese-sauce og cremet bechamelsauce er et hit hos hele familien. Server den evt. med en let salat - det er en ret tung ret.

3. Lynhurtig pizza

Pizza er danskernes foretrukne ret fra udenlandske køkkener - forskerne, der har fundet frem til det, mener måske, at det skyldes, at mange får pizza som take away. Men med denne nemme opskrift på en lynhurtig pizza, kan det altså næsten ikke betale sig at vente på leveringen fra det lokale pizzaria.

4. Italienske koteletter i fad

Klassiske koteletter i fad har her fået et italiensk tvist med peberfrugt og hvidløg. Efter smag kan man også spice dem op med oregano, timian eller friskhakket basilikum. Server dem med kogte ris.

5. Italiensk flæskesteg - porchetta

Den tager lidt tid at lave og skal stege i 3-4 timer, men resultatet er det hele værd. En mør, krydret steg smækfuld af smag. Italienerne spiser oftest porchetta i en sandwich, men den kan sagtens serveres til aftensmad med f.eks. disse bagte rodfrugter.

6. Tiramisu - den ultimative dessert

De italienske fugle synger nærmest, når man sætter skeen i en tiramisu. Kombinationen af bløde creme, svampede kiks, kaffe og amaretto er tæt på perfekt, og med brødrene Prices opskrift er det nemt at lave den selv.

FacebookTwitter