Slotskøkkenets bedste: 10 hofretter prins Henrik var vild med

Prins Henrik var vild med gastronomi. Her får du opskrifterne fra DR-programmerne 'Hofretter', hvor han lavede mad med de store kokke.

Brødrene Price lavede mad sammen med prins Henrik ved Château de Cayx i Sydfrankrig i 2014. (© (c) DR)

Indbagt camembert med brøndkarseflan, lapin au vin eller tourtiere aux pommes.

Det er blot nogle af de retter, som prins Henrik tilberedte i DR-programmerne 'Hofretter' fra 2014.

En af prins Henriks store interesser var nemlig gastronomi, og han satte også stor pris på at være inde over måltiderne i Kongehuset.

Jesper Vollmer, der arbejdede som køkkenchef i Kongehuset i 10 år, fortæller, at prins Henrik nærmest dagligt var forbi køkkenet for at vende dagens menu.

- Det var faktisk rigtig rart. Man vidste, at der var nogen deroppe i den anden ende, som virkelig gik op i den mad, som man stod og lavede. Det betød rigtig meget, siger Jesper Vollmer.

Programmerne fra 2014 er optaget på henholdsvis Fredensborg Slot, Château de Cayx i Sydfrankrig og Gråsten Slot, hvor prins Henrik laver mad sammen med den tidligere kongelige køkkenchef Jesper Vollmer samt brødrene Price og Martin Kristoffersen.

Har du lyst til at mindes prins Henrik ved at kaste dig ud i de lækre, klassiske retter? Så får du opskrifterne nedenfor.

Hofretter: Fredensborg Slot

Farserede artiskokbunde

Indbagt camembert

Kylling med tagliatelle

Æblefromage

Hofretter: Château de Cayx

Foreller med mandler og druer

Lapin au vin

Tourtiere aux pommes

Hofretter: Gråsten Slot

Østers i beignets med sauce tomat

Karpe i umoden druesaft med hestebønner og courgetter

Sommer pudding

Til minde om prins Henrik kan du lige nu finde programrækken 'Hofretter' her på DR TV. Her inviterede prinsen seerne med inden for i Kongehusets slotskøkkener.

Facebook
Twitter