Tager kun 5 minutter at lave: Her er snapsen, der blæser julefrokosten bagover

Haps-haps-haps, hvor optur har du egentlig over snaps? Prøv i stedet disse udgaver, der slår den gamle traver fra fabrikken.

Ingen julefrokost uden snaps.

Sådan lyder parolen ofte, når silden og den lune leverpostej er serveret op til jul.

Men lad os være ærlige – ikke alle er lige begejstrede for den klare drik. Mange høvler af den grund snapsen ned i én slurk eller serverer den så kold, at man nærmest ikke kan fornemme smagen af kommen, og alkoholens varme kram af dit spiserør derfor står alene tilbage.

Men frygt ej de kommende julefrokoster, hvis du ikke elsker snaps. Der er nemlig flere måder at indtage snapsen på, som ikke smager af klassisk snaps.

Vi har her samlet fem opskrifter på snaps eller drinks med akvavit, som du roligt kan drikke til jul uden at være kæmpe fan af den nordiske spiritus.

1

Tropisk drink til dig, der ikke elsker snaps

Spiser du flæsk, sylte eller glaseret juleskinke til din julefrokost? Hvorfor så ikke gå den tropiske vej med din snaps.

Her er et frisk og syrligt modspil til retterne med svin i form af denne gule cocktail.

2

En frisk og anderledes snaps

Hvis du først skal til julefrokost om en uges tid, kan du forberede denne kryddersnaps, der er lavet på peberrod, æbler og citron.

Kombinationen af disse friske smage er endda god til alle, der ikke elsker snaps.

3

Snapse-cocktail til silden

Ingen sild uden snaps. Sådan tænker mange, når julefrokosten står for døren.

Er du ikke begejstret for snaps, kan du jo passende mikse denne cocktail, der passer smukt til de marinerede sild.

4

Hvis du har god tid: Lav din egen porsesnaps

Hvis du først skal holde julefrokost om nogle uger, er her en oplagt opskrift på en porsesnaps, der tilmed ikke skræmmer snapse-skeptikere.

5

Snaps til desserten

Snaps til risalamande?! Ja, hvorfor ikke.

Snaps kan nemlig sagtens være et hit til dem, der nyder den julede dessert til deres julefrokost, og her er et delikat bud på en opskrift: