TEST Er du klar til at leve som veganer?

Hvad er det nu lige, det vil sige at være veganer? Test dig selv og se, om det er noget for dig.

I DR1-programmet 'Spis og Spar' hjælper kok Jesper Vollmer en familie med inspiration til mere veganske måltider, som både er lækre og mættende. (© (c) DR)

Sojabønner, linser, grove grøntsager, nødder, tofu og planteolier. Lækre råvarer er der nok af, også selvom du lever vegansk.

I aftenens udgave af DR1-programmet ‘Spis og Spar’ hjælper kok Jesper Vollmer en familie med at få inspiration til at lave lækker vegansk mad.

- Jeg er ikke selv veganer, jeg er kok og vil gerne det hele. Men det giver god mening udelukkende at spise plantebaseret kost, hvis man tænker på dyrevelfærd, dyreetik og klimaet, siger Jesper Vollmer.

Byg dine måltider op om grøntsager

Han mener, at man med fordel kan skrue ned på mængden af kød og i højere grad bygge sine måltider op omkring grøntsagerne.

- På den måde opnår man tit nogle helt andre smage i sine måltider, end hvis fokus udelukkende er på at tilberede en god, stor bøf, fortæller han.

- Er man vild med kød, kan man sørge for at købe noget, der er produceret ordentligt, på den måde tænker man også på dyrevelfærd.

  • TIP: Du kan finde alle opskrifterne fra 'Spis og Spar' her.

Kan du leve som veganer?

Hvad indebærer det at leve som veganer? Hvad må du spise? Og hvad er det, du skal holde dig fra?

Tag testen og se, om du er klar til at blive en del af veganer-klubben. Jesper Vollmer guider dig.

Du kan se 'Spis og Spar' hver torsdag kl. 20.00 på DR1 eller efterfølgende på DR TV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk