Træner-Jacob har kun tre krav: Æg, vand og planken

De 'Rigtige mænd' er mænd og skal have det enkelt, lyder det drilsk fra træner Jacob Søndergaard. Derfor stiller han kun tre enkle krav til dem i jagten på et sundere liv.

- Det er jo mænd, så de skal have det enkelt. Mænd har brug for noget simpelt, for ellers prøver de at snyde sig uden om det, så snart de kan komme til det.

Sådan forklarer træner Jacob Søndergaard med et stort grin, at han blot har opsat tre ’regler’ for de fem nye rigtige mænd, der i aftes blev sat i gang med en sundere livsstil i DR1 programmet ’Rigtige mænd – det nye hold’.

- De her mænd skal have en plan, der ikke er til diskussion, som de kan gennemføre hvor som helst, og som konen ikke kan stille spørgsmålstegn ved. Derfor har jeg kun stillet krav til dem om, at de skal spise æg til morgenmad, drikke to liter vand om dagen og tage planken hver dag, siger han.

Klik play i videoen i toppen af artiklen og se, hvordan de rigtige mænd spiser løs, fordi de tror, at træner Jacob Søndergaard vil tage alle nydelser fra dem

Hurtig og stor effekt

Han er bachelor i idræt, arbejder som sundhedsrådgiver, foredragsholder og forfatter, og fungerer i hele programserien som de fem rigtige mænds træner, coach og motivator.

- Jeg har valgt de tre ting, fordi de er meget effektive, og derfor vil mændene hurtigt opleve en stor effekt ved at følge reglerne, og så får man typisk lyst til at gøre nogle flere sunde ting. De få ting, de skal gøre dagligt, kan på den måde starte en lavine af god adfærd hos dem, fortæller han.

Et solidt morgenmåltid

Æggene til morgenmad må mændene spise, lige som de vil, for Jacob Søndergaard er det blot vigtigt, at de indleder dagen med et solidt morgenmåltid:

- Når de spiser æg hver morgen, får de en næringsmæssig bombe, som giver dem energi resten af dagen. De får proteiner, der mætter og holder blodsukkeret stabilt, og så er der mange næringsstoffer i æggene.

De to liter vand om dagen har ifølge Jacob Søndergaard betydning for mændene både fysiologisk og motivationsmæssigt.

- Hvis man blot bliver 2 pct. dehydreret, falder ens evne til at præstere både fysisk og mentalt med 20 pct. Det vil sige, at man kan holde til mindre træning, og man bliver dårligere til at træffe beslutninger, hvis man får for lidt vand. Hvis man normalt drikker for lidt vand, så mærker man en øjeblikkelig effekt af at begynde at drikke de to liter om dagen, siger han.

Overkommelig øvelse

Den tredje regel – planken, hvor man løfter kroppen helt lige, mens man har hænderne i gulvet – har Jacob Søndergaard indført, fordi det er en ’vanvittigt effektiv’ øvelse, og fordi man kan lave den overalt og uden hjælpemidler:

- Armplanken er toppen af en armbøjningsposition, som mændene skal lave fem gange om dagen i 30 sekunder. Øvelsen styrker muskulaturen mange steder i kroppen, og så er det en overkommelig øvelse, som passer lige til de her mænd.

Jacob Søndergaard fortæller, at de rigtige mænd blev meget overraskede over, at de kun fik tre regler.

Københavner smart ass

De var forberedte på, at han ville bede dem om at lægge hele deres liv om, fortæller han med endnu et grin, der illustrerer den godmodige og drillende tone, der er opstået mellem den københavnske, trænede mand og de fem jyske, håndværkere, der alle er i god stand:

- Hvis jeg talte for meget om grøn te, økologi og grøntsager, ville de straks kalde mig en københavner smart ass, og de ville slet ikke følge mine anvisninger. De er hele tiden klar til at vende om og sende mig tilbage til start, hvis jeg fejler det mindste. Så ved at give dem blot tre enkle regler, fratager jeg dem enhver undskyldning for at stoppe med projektet. Nu har jeg dem med mig, og de får i højere grad lyst til at gøre, hvad jeg siger, siger han.

Her er Jacob Søndergaards tre ’regler’ for et sundere liv:

1. Spis 2-3 æg til morgenmad hver dag – se opskriften på Jacob Søndergaards power-morgenmad herunder.

2. Drik to liter vand om dagen.

3. Tag planken i 30 sekunder fem gange hver dag.

Her får du opskriften på Jacobs power-omelet: