Verdens bedste kok siger fra: 'Sluk mobilen i min restaurant'

Kenneth Toft-Hansen beder gerne gæster om at slukke mobilen på det genopståede Svinkløv Badehotel.

På Svinkløv Badehotel skal gæsterne ikke forvente fin Michelin-mad. 'Vi vil have, at folk taler sammen, og man skal ikke bekymre sig om, hvilken mark guleroden kommer fra, og hvem der har dyrket den,' siger køkkenchef Kenneth Toft-Hansen. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Et nyt køkken samt et hav af besøg fra madanmeldere og uopdragne gæster med bimlende mobiltelefoner.

Kokken Kenneth-Toft Hansen fra Svinkløv Badehotel har haft nok at tage sig af, siden hotellet åbnede for to måneder siden.

- Det har været fantastisk at komme i gang, men jeg skal også være ærlig og sige, at vi lige har skullet finde os selv og lære det nye køkken at kende, siger Kenneth Toft-Hansen.

I DR-dokumentarprogrammet 'Svinkløv Badehotel – genopbygningen' kan man høre Kenneth Toft-Hansen og konen Louise Toft-Hansen fortælle historien om den største tragedie i deres liv:

Den efterårsnat i 2016 da det legendariske badehotel brændte ned til grunden, kun et halvt år efter de havde overtaget det store ansvar som forpagtere.

Svinkløv Badehotel er ofte blevet omtalte som Danmarks mest ikoniske badehotel. Det er bygget i 1925 og ligger ved Fjerritslev i Nordjylland. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Anmeldere i flok

I dag er hotellet bygget op igen, gæsterne er tilbage, og Kenneth Toft-Hansen knokler for at få styr på det nye hold af kokke og alt det nye udstyr i køkkenet, som blandt andet tæller en stenovn og en grill.

Siden åbningen i maj 2019 har anmeldere flokkedes om badehotellet.

I januar vandt Kenneth Toft-Hansen nemlig det uofficielle verdensmesterskab for kokke, Bocuse D’Or, og med sådan en titel på cv'et får man ikke lov til lade en restaurantåbning gå ubemærket hen.

- Jeg har ikke følt mig overvåget, men det har været tæt på. Det er jo klart, at anmelderne har været meget aktive, og det havde vi også forventet sagt i al ydmyghed. Heldigvis er jeg ret tilfreds med alt det, de har skrevet, siger Kenneth Toft-Hansen og fortsætter:

- Jeg føler, at de har forstået vores ambitioner i køkkenet med at lave afslappet sommermad og ikke en række Bocuse d’Or-serveringer.

Da Svinkløv Badehotel brændte ned til grunden tilbage i 2016, besluttede man, at det skulle opføres på ny og stilmæssigt se ud som det gamle. Indvendigt er badehotellet dog moderniseret og køkkenet er udvidet. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Som at gå i joggingbukser

På Svinkløv Badehotel kan dagens ret sagtens være noget så simpelt som fiskefrikadeller. Måske er det ikke den mest udfordrende disciplin for en verdensmester, men Kenneth Toft-Hansen savner ikke det ræs, han oplevede til kokkekonkurrencen tilbage i januar.

- Jeg tror, jeg vil sammenligne Bocuse d’Or med at være til fest og tage fint tøj på. Det kan da være enormt fascinerende engang i mellem, men til hverdag har jeg det altså helt fint med at gå i joggingtøj.

For Kenneth Toft-Hansen er det en klar ambition, at badehotellets gæster husker den afslappede stemning. Derfor er mobiltelefoner i restauranten bandlyste.

Det er dog ikke alle gæster, som tager reglen seriøst.

- Ideen er, at folk skal slappe af og nyde hinanden nærvær. Måltidet er den tid, vi giver hinanden. Og hvis nogen har glemt det og i stedet sidder med mobilen, så er jeg ikke bange for at sige med et stort smil, at de skal slukke den igen.

Vil du også lave nem sommermad som på Svinkløv? Her får du tre enkle opskrifter:

Facebook
Twitter