Wow! Her laver Bagedystdommer blærede chokolade-tricks

Dommer i 'Den store bagedyst', Markus Grigo, viser her, hvordan du laver imponerende chokoladevifter til dine kager. Det er rent blær.

Markus' tricks tip smukt kagepynt af chokolade.

- Wow! Så I det? Udbryder Markus Grigo, dommer i 'Den store bagedyst', da de imponerende chokoladevifter kommer til syne.

Markus Grigo er vild med chokolade generelt og chokolade-tricks især. Og som tidligere dessertkok er han også vant til at arbejde og eksperimentere med det til tider utaknemmelige, men altid lækre, produkt.

I videoen ovenfor viser han, hvordan du laver tre forskellige slags chokoladevifter, som er perfekte at pynte dine kager med - og som stensikkert vil imponere både venner og familie.

Markus laver vifter af hvid og mørk chokolade. (© dr)

Markus' tips til perfekte chokoladevifter

  • Brug kolde redskaber, når du smører chokoladen ud på dit underlag. Ellers risikerer du at ødelægge tempereringen på chokoladen.

  • Chokoladen er klar til at blive lavet til vifter, når den er størknet og sætter sig på din finger, når du kører igennem chokoladen med neglen.

  • Brug en bred malerspartel til at lave vifterne med.

Med en malerspartel og en masse tempereret chokolade, kan du lave de flotteste chokoladevifter til dine kager. (© dr)

Tricks til hvid og mørk chokoladevifte

En vifte af både hvid og mørk chokolade. Ekstra smukt, men også en anelse mere avanceret.

- Man skal stoppe med at smøre den hvide chokolade ovenpå firkanterne af mørk chokolade, når den hvide chokolade bliver sej og giver mere modstand. Før du begynder at lave vifter, skal den hvide chokolade være forholdsvis tør. Det er vigtigt, at den ikke er blank, fortæller Markus.

Det hvide chokolade ovenpå firkanterne af mørk chokolade skal være helt tørt, før viften kan laves. (© dr)

Klik play i videoen i toppen af artiklen og giv dig i kast med Markus' flotte chokoladepynt.

Facebook
Twitter