50 shades of green (Avokadosalat)

Salaten er det perfekte tilbehør, når du har fanget Petersfisk i Genesaret Sø (eller hvis du fanger en anden hvid fisk hos din fiskehandler)

(Foto: © Martin Neuert, DR)

Tidsforbrug: 15 min. Mængde: 2 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

Salat

  • 2 Avokado

  • 1/2 Pomelo

  • 2 små Grønne peberfrugter, hakket (de aflange, krumme)

  • 1 lille Agurk, skæres i små stykker, ½-1 cm (eller to ”skoleagurker”)

  • 1 spsk. Za’atar* (efter smag og behag)

  • 150 g Feta, plukket i mindre stykker

  • 1 stor håndfuld Frisk koriander (grofthakket)

  • 1 hel Citron (saften herfra)

  • Lidt Olivenolie

Topping

  • 50 g afskallede, saltede pistacienødder

  • mellemøstlig krydderiblanding, ofte m. merian, timian, oregano, salt, sesamfrø og sumak

Fremgangsmåde

Det hele blandes og smages til med salt og peber.

Saltede pistacienødder på toppen