Varm dig en en cremtet og smagfuld suppe med safran og aborre. (©DR)

Aborre-suppe med safran og courgette

En smagfuld og cremet suppe med safran og friskfanget aborre, som Nikolaj lavede i programmet Nak & Æd, da han og Jørgen var ved Skanderborg Sø. Server som forret eller hovedret med godt brød til.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 2 hele aborrer
  • 1 løg
  • 2 hvidløg
  • 1 gulerod
  • 2 kviste timian
  • 1 knivspids safran
  • 1 dl fløde
  • ½ courgette
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Istandgør aborre og fileter dem. Skær kødet fra skindet og gem dette. 
  2. Hak skroget/benene let og brun af på en pande i lidt smør. Kom  i en gryde sammen med skindet. 
  3. Hak løg, hvidløg og gulerod fint og tilsæt til gryden sammen med timian. Hæld koldt vand på og bring i kog. Fjern urenheder og lad det koge i 30 minutter. 
  4. Sigt fonden for ben og urter. Kom i en gryde og indkog den til halve mængde. 
  5. Tilsæt fløde og krydr med salt og peber.
  6. Snit courgette i passende stykker og tilsæt sammen med aborrekødet i mindre stykker. Fjern fra varmen og server rygende varm.